5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Eğitimde altın dönem

Adana Milli Eğitim Müdür vekilliği görevine atandığı tarihten bu güne kadar sayısız başarıya imza atan Atilla Gülsar’ın öncülüğünü yaptığı ‘hayırsever yatırımları’ kampanyasında gelinen nokta bir çok ili imrendirecek düzeye ulaştı.

Adana’nın Seyhan ilçesinde 10, Yüreğir’de 2, Ceyhan’da 4, Kozan’da, 2, Yumurtalık, Feke ve Aladağ ilçelerinde birer okul olmak üzere 21 okul projesini hayata geçirmek üzere kolları sıvayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar’ın gayreti başta Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik olmak üzere milli eğitim camiasından takdir topluyor.

Toplam 437 dersliğin yapımının planlandığı eğitim yatırımlarında bir çok okul binasında eğitimin başladığı, bazılarının da yeni öğretim yılına hızla yetiştirilmeye çalışıldığı bildirildi. Aralarında Adana’nın tanınmış simalarının bulunduğu hayırseverlerden Yusuf Baysal, Kozan İlçesi’ne yaptığı yatırımdan ötürü mutlu ve keyifli olduğunu belirtti. Baysal, doğup büyüdüğü topraklara verdiklerinin vefa borcunu yansıttığını sözlerine ekledi.

Adana iş dünyasının tanınmış ismi Baysal, Milli Eğitim Müdürü Gülsar’ın son derece başarılı ve dinamik bir bürokrat olduğuna işaret ederek, “ yarının büyükleri bugünün taze fidanlarına yatırım yapmak için canla başla çalışan Atilla Gülsar’ın fedakarane çalışmalarını gördükten sonra kayıtsız kalamazdık. Bu görevi ifa etmede öncü rolü oynayan başarılı müdürümüze ve ekibine minnet borçluyuz” dedi.

Geçtiğimiz yıl başlayan okul yatırımlarında keşif değerinin 38 trilyon lira olarak tesbit edildiği belirtildi. Hayırseverlerin bu projeye katkısı ise 35 trilyon lira civarında. Aradaki farkın ilgili kamu kuruluşları tarafından karşılanacağı ifade ediliyor.

Adana’da başlatılan ‘hayırsever yatırımları’ projesine arsa ve parasal anlamda destek verenler şu isimlerden oluşuyor: Oral Baytok (Feke ve Yüreğir’de 2 okul), Recai Gizer, Mahmut Özöncel, Necati Kurmel, Hatice Yavuz, Arif ve Hasan Bilici, Sıtkı Kulak, Abdullah Cem Turhan, Abbas Sitti Çalık, Hatice Turgut, Nazım Turgut, Kemal Yaylacı, Necdet Erzenci, Sevim Tekin ve Yusuf Baysal. Tüzel kişiliklerin yardımları ise şöyle: Verem Savaş Derneği, Adana Ticaret Borsası ve Adana Rotary Kulübü.

Aybars Ertan - Kenthaber / Adana
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 09:51:45
Güncelleme :22 Ekim 2005 Cumartesi 12:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?