5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

İmam Hatipliler hasret giderdi

Adana İmam-Hatip Lisesi mezunları Ramazan Bayramı dolayısıyla okul bahçesinde bir araya gelerek hasret giderdi. Okul bahçesinde bayramlaşan mezunlar, ekmek arası helva yiyerek nostalji yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi Reşatbey Mahallesi'nde bulunan Adana İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olanlar, bugün okul bahçesinde buluşarak bayramlaşma merasimi yaptı. İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından Ramazan Bayramı'nın 3. gününde okul bahçesinde tertiplenen bayramlaşma merasimine milletvekilinden bürokratlara kadar çok sayıda mezun katıldı. Birbirlerinin bayramını kutlayarak okul yıllarındaki anılarını tazeleyen mezunlara dernek tarafından okul yıllarında öğle yemeği olarak yedikleri ekmek arası helva ve şeker sucuğu ikram edildi.

Adana İmam-Hatip Lisesi mezunu 5 milletvekili bulunduğunu hatırlatan AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, "İmam-Hatip Lisesi mezunları bulundukları mevkilerde görev yaparken her zaman İmam Hatip ruhunu da en güzel şekilde yaşatıyorlar. Adana İmam-Hatip Lisesi'nden mezun olan benimle birlikte 5 milletvekili var. Başbakanımızın da İmam-Hatip Lisesi muzunu olması bize gurur veriyor" dedi.

İkram edilen ekmek arası şeker sucuğundan da yiyen Milletvekili Çalışkan, "Biz o yıllarda öğlenleri okul civarında satılan ekmek arası helva ve şeker sucuğu yerdik. Simit şalgam o zamanlar lükstü" dedi.

Dernek Başkanı Sedat Sefil, "Bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Ancak bundan böyle her Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü bayramlaşmayı geleneksel hale getireceğiz" dedi.

Bayramlaşma merasiminde törene katılan 1960 yılı mezunu Ali Yıldız'a hediye verilirken 2005 yılı mezunu Hacı Veli Baz 1973 yılında aynı okuldan mezun olan babası Mevlüt Baz'ın elini öperek bayramını kutladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 15:05:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihat bozkurt IP: 78.186.5.xxx Tarih : 15.11.2009 13:26:36

bende imam hatip lisesine gidiyom bu okula bile iyişallah bende birgün okuldan mezun olurum saygılarımla