5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

İş olanakları paneli

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bilgin, Okul Danışmanlığı'nın lisans eğitimi gerektiren bir uzmanlık alanı olduğunu söyledi.

ÇÜ Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü tarafından, bölüm öğrencilerine yönelik "Okul Psikolojik Danışmanlığı Dışındaki İş Olanakları" konulu panel düzenlendi.

Mithat Özhan Amfisi'nde düzenlenen panelde öğrencilere panelistler tarafından, çalışma alanları ve sağlık hizmetleri, endüstriyel kuruluşlarda danışmanlık hizmetleri, psikoteknik ve özel psikolojik danışma merkezleri hakkında bilgi verildi.

Panelde ilk olarak söz alan Bilgin, insanın olduğu her yerde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü mezunlarının hizmet vereceğini belirterek, "Psikolojik rehberlik ve danışmanlık profesyonel bir danışmanlık mesleğidir. Bu alanla ilgili çalışmaları, alanlarına göre sınıflandıramayız. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık temel bir bilim değil, kendi başına kavramları, kaynakları bulunan bir alan değil. Buradan mezun olduğunuz zaman bir pratisyen gibi bilgi sahibi oluyorsunuz" diye konuştu.

Okul Danışmanlığı'nın mutlaka uzmanlık eğitimi gerektiğini de vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Okul danışmanlığı bir lisans, spesifik bir eğitim gerektirir. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlığın lisans düzeyinde bir eğitimi yok. Biz insanlara okul danışmanlığı diploması vermiyoruz. Bir lisans düzeyindeki eğitimi genel bir psikolojik eğitim olarak vermeliyiz. Ana bilim dalı olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü kendi başına bir bölüm yapmalıyız. Bu yüzden uzmanlık eğitimi veremiyoruz. Bir kaos ortamı yaşanıyor aslında. Ben ne olduğumu bile tam olarak bilmiyorum. Başvurularda bulunuyoruz, yapmaya çalışıyoruz ama engeller çıkıyor."

Bilgin'in konuşmasının ardından söz alan Psikolog Sema Bengi ise, endüstriyel kuruluşlardaki iş olanakları hakkında öğrencilere bilgiler vererek, öğrencilerin her alanda kendilerini geliştirmelerini ve yeniliklere açık olmalarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 19:14:26
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 23:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?