5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Rotasyonlu müdürler için dava

Türk Eğitim-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, rotasyonla yerleri değiştirilen 78 okul müdürü için açılan davalar sonucu bir çok okul müdürünün eski görevlerine döndüğünü belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız mücadeleler, bundan sonra yapacağımız hukuk mücadelelerinin teminatıdır" dedi.

Sezer ve beraberindeki sendika yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Adana merkez ve ilçelerde 6 Şube Müdürü'nün atamalarında haksız ve usulsüzlük yapıldığını ileri sürerek, atamaların iptali için bugün sabah saatlerinde Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne gelerek dava açtı.

Sezer, burada yaptığı açıklamada, bugüne kadar yapılan hukuksuz atamaların karşısında çelikten yapılmış bir duvar gibi durduklarını ifade ederek, "Daha önce Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Abdulcelil Turgut'un atanmasının yönetmeliklere uymadığı ve hukuksuz olduğunu iddia ettik ve konuyu yargıya taşıdık. Danıştay 26 Nisan 2005 tarihinde bizi haklı buldu ve açtığımız dava sonucunda Abdulcelil Turgut 8 Eylül 2005 tarihinde görevden alınarak, asaleten atama yapıldı. Hukuk mücadelemiz, rotasyonla yerleri değiştirilen 78 okul müdürümüze vermiş olduğumuz destekle devam etti. Açtığımız davalar sonucunda, bir çok okul müdürümüz eski görev yerlerine döndü. Türk Eğitim-Sen olarak bugüne kadar yaptığımız mücadeleler, bundan sonra yapacağımız mücadelelerin teminatıdır" diye konuştu.

İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne yapılacak atamaların yönetmeliklerle belirlenmiş olduğunun da altını çizen Sezer, şunları söyledi:

"Yönetmeliğin 8. maddesinin B. bendinin 1. Fıkrası, Şube Müdürleri'nin en az lisans mezunu olması; 4. Fıkrası ise Görevde Yükselme Sınavı'na girmiş olması şartını getiriyor. Ancak bizim Adana merkez ve ilçelerde yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, 6 kişinin bu şartları taşımadan asaleten ve vekaleten atanması yapılmıştır. Yönetmelik vekaleten atama yapılacak kadroya asaleten atanma şartlarını tutanların atanacağını belirtiyor. Dolayısıyla bu 6 kişinin vekaleten ve asaleten atanmalarında belirtilen şartların hiç birisini taşımadığını belirledik. Bizim şahıslarla, şahısların kişilikleri ile başarılarıyla, eğitimleri ve icraatlarıyla herhangi bir meselemiz yoktur. Bizim meselemiz yapılan işlerin hukuka aykırı olmasıdır."

Sezer ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra atamalarında usulsüzlük olduğunu ileri sürdükleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne asaleten atanan Üzeyir Özdoğan, Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne asaleten atanan Bayram Köküsoy, Ceyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne asaleten atanan Murat Ülger, Seyhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Fahrettin Güler, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Mustafa Yılmazcan ve Pozantı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'ne vekaleten atanan Mecit Turan'ın atama kararlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 16:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?