5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Sınavda olay!

Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi Bölümü'ne alınacak öğrencilere yönelik yetenek sınavı kargaşaya yol açtı. 27 Ağustos Cumartesi günü başlayan ve 30 Ağustos Salı günü sona ermesi planlanan sınavlar, salonda çıkan olaylar nedeniyle bugüne kaldı.

Üniversite yönetimi tarafından, sınav salonunda aşırı gürültü yaparak öğrencilerin motivasyonunu bozdukları gerekçesiyle salona alınmayan veliler de uygulamayı protesto için bugün sabah eylem yaptı. Sınav salonu kapısında toplanan veliler ve aday yakınları, alkış tutarak üniversite yönetimini protesto etti.

Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'ne girmek için 77'si bayan 281 öğrenci müracaatta bulundu. Üniversiteye alınacak öğrencilere yönelik 1. kademe yetenek sınavları Cumartesi günü başladı ve Pazar günü tamamlandı.

2. kademe yetenek sınavına kalan 60 kız, 100 erkek öğrenci dün yeniden sınava tabi tutuldu. Ancak, sınav sırasında salonda bulunan yaklaşık 500 kişilik kalabalık arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken, öğrencileri hazırlayan antrenörler arasında da kavga çıktı. Aşırı kalabalık ve gürültü nedeniyle sınava giren öğrencilerin motivasyonunun bozulduğunu öne süren sınav komisyonu, durumu ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na bildirdi. Rektör Akınoğlu da, salona gelerek durumu gözledi ve sınavın bir gün sonraya ertelenerek seyircisiz yapılması talimatını verdi.

Aday velileri de bugün sabah yeniden salona gelirken, içeri alınmadı. Veliler, gözleri önünde yapılmayan sınavların objektif olmadığını iddia ederek, üniversite yönetimini alkışlarla protesto etti. Velilerden Ceyhun İptaş, "Yapılan uygulama hiçbir şekilde güven verici ve demokratik değildir. Nasıl bir sınav yapıldığını, çocuklarımızın hakkının yenip yenmediğini bilmiyoruz. Madem içeriye veli alınmayacaktı, o zaman dışarıya bir sinevizyon kurulsaydı" diyerek üniversite yönetimini göreve çağırdı. Bazı aday yakınları da, kargaşa ortamı yüzünden salonun havasının bozulduğunu ve yakınlarının sınavı kaybettiğini öne sürerek, "Harcadığımız paraya mı, yakınlarımızın sınavı kaybettiğine mi yanacağız" diye dert yandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?