5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

260 kişi MHP'ye geçti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yılmaz Tankut, AK Parti iktidarının son günlerini yaşadığını ileri sürerek, "AK Parti iktidarı tasfiye edilmezse, korkarız ki Türkiye tasfiye olacaktır" dedi.

MHP'ye 260 kişinin katılımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Tankut, hem ülke genelinde, hem de bölge ölçeğinde çok ciddi ve endişe verici bir tablo ile karşı karşıya bulunduklarını belirterek, "Ne yazık ki büyük umutlar ve vaatlerle işbaşına gelen ve 3 yılı aşan bir zaman dilimi içerisinde ülke yönetimine hükmeden AK Parti iktidarının balonu sönmüştür. Bu malum zihniyetin yönetiminde bugün Türkiye içeride ihanet odaklarının, dışarıda ise husumet ittifaklarının tam bir kuşatması altındadır. AK Parti yönetiminde Türkiye'miz 2005 yılının sonlarına yaklaşırken, üzerine kara bulutlar çöken tam bir kabus dönemini yaşamaktadır. Türkiye içeride ve dışarıda artık duvara dayanmıştır. Etrafındaki ateş çemberi her geçen gün daralmaktadır. Bütün bu hadise ve gaflet anlayışının devam etmesi halinde Türkiye'nin çok ağır, telafisi mümkün olmayan krizlerin altında kalacağı apaçık ortadadır" diye konuştu.

AK Parti'nin son saltanat günlerini yaşadığını ifade eden Tankut, şöyle devam etti:
"Hükümet AB konusundaki teslimiyetçi tutumuyla etnik kışkırtmaların önünü açmıştır. Kuzey Irak'taki tehlikeli gelişmeler karşısında sessiz ve tepkisiz kalarak Türkiye'de de Irak modelini uygulamak emelinde olanlara cesaret vermiştir. AK Parti hanedanlığı tasfiye edilmezse, korkarız ki Türkiye tasfiye olacaktır."

Milli kimlik tartışmalarının Türkiye üzerinde emelleri olan çevrelerin hedefleri ile örtüştüğünü söyleyen Tankut, "AK Parti yapılacak bir erken seçimle mutlaka tasfiye edilmelidir. Bu sayede aziz milletimiz yolsuzluktan, yabancılaştırılmaktan ve yozlaşmadan kurtarılmalıdır. Hiç kimse unutmasın ki, Türk Milleti'nin kimliğiyle oynamak, sonu çok ağır olacak bir mukabeleye davetiye çıkarmak anlamına gelecektir. Buradan altını çizerek ifade ediyoruz, Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir. Milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüzün dayandığı temeller, tek devlet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür" şeklinde konuştu.

Tankut, konuşmasının ardından partisine katılan ve aralarında sürekli sarı basın kartı sahibi gazetecilerin de bulunduğu 260 kişiye tek tek parti rozetlerini taktı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 16:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?