2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yağış gitti, soğuk geldi

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde bugün, yarın ve Cuma gecesi hava sıcaklığının sıfırın altında 2 ile 8 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Gündüzleri 9 ile 13 arasında değişen hava sıcaklığının, hafta sonundan itibaren artmaya başlayacağı belirtildi.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Adana ve çevresine en son 14 Aralık'ta metrekareye 21 kilogram yağış düştü. Orta Akdeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisindeki Doğu Akdeniz Bölgesi'nde en fazla yağış, metrekareye 99 kilogram ile Hatay'a düştü. Hatay'ın Samandağı ilçesine 93, Dörtyol ilçesine 48, İskenderun ilçesine 40, Mersin'e 25, Silifke ilçesine 31, Anamur ilçesine 45, Osmaniye'ye 49, Adana'ya ise 30 kilogram yağış düştü.

Adana'nın Kozan ilçesine 26, Ceyhan ilçesine 36, Karataş ilçesine ise 27 kilogram yağış düştü. Doğu Akdeniz Bölgesi, bugünden itibaren soğuk havanın etkisi altına girdi. Bugün, yarın ve Cuma gecesi hava sıcaklığının sıfırın altında 8 ila 2 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Gündüzleri hava sıcaklığının 9 ile 13 arasında değişeceği, hafta sonundan itibaren artmaya başlayacağı kaydedildi.

Soğuk ve yağışlı havanın yanı sıra kısa süreli kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde rüzgar bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklığının birkaç gün özellikle geceleri sıfırın altına düşmesinden dolayı don olayı yaşanacağı bu nedenle bölgede don ve buzlanma olayı görüleceği bildirildi.

Bu arada, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde iki gündür etkili olan sağanak yağış, kuraklık endişesi yaşayan çiftçileri sevindirdi. 52 gün sonra yağmur hasreti sona eren üreticiler, şimdi de soğuk hava, don ve fırtına tehlikesine karşı endişeli bekleyişe girdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 11:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?