5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

60 milyon dolarlık Extacy

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekiplerinin, İzmir ve Gaziantep polisi ile ortaklaşa gerçekleştirdiği "Derin Darbe" operasyonunda piyasa değeri 60 milyon doları bulan uyuşturucu madde ele geçirildi.

7 kişilik bir uyuşturucu şebekesinin çökertildiği operasyonda Türkiye'de ilk defa extacy hap imalatında kullanılan makineler de ele geçirildi. Baskın düzenlenen imalathanede incelemelerde bulunan Adana Valisi Cahit Kıraç ve Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, Narkotik ekibini tebrik etti.

Edinilen bilgiye göre, İzmir ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri'ne bağlı ekiplerle ortak bir çalışma yürüten Adana Narkotik Büro Amirliği ekipleri, dün gece merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'ndeki bir depoya baskın yaptı. Yapılan baskında söz konusu deponun extacy ve captagon imalathanesi olarak faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Gaziantepli işadamı Ç.B.'ye ait imalathanenin 10 milyon dolara kurulduğu belirlenirken, depoda piyasaya sürülmek üzere toplam 60 milyon dolarlık uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında zanlılardan işadamı Ç.B. Gaziantep'te, A.A, E.S, A.A, M.K, M.K, de Adana'da, F.Ç. ise İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı.

Baskın düzenlenen depoda 46 kilo silikasen nem tutucu, 1 ton 418 kilo 600 gram kafein, 650 klim laktoz, 75 kilo kalsiyum klorür, 2 bin 975 kilo laktoz, 4 adet bidonda beyaz sıvı, 250 bin adet extacy hap, 1 milyon captagon hap, magnezyum dolgu maddesi, renk verici madde, 2 adet extacy hap basma makinesi, 2 adet hap kurutma fırını, 1 adet mikser, hamur makinesi, terazi, 1 adet fortif taşıyıcı, hava kompresörü, poşet yapıştırma makinesi ve çok miktarda ambalaj ele geçirildi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Bu arada dün gece gerçekleştirilen operasyonun ardından narkotik polisi gün boyu depoda incelemelerde bulundu. Geniş güvenlik önlemleri altında sürdürülen çalışmaların ardından Adana Valisi Cahit Kıraç ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Cebe de akşam saatlerinde imalathaneye gelerek incelemelerde bulundu. Narkotik personelinden bilgi alan Vali Cahit Kıraç, çalışmalarından dolayı tüm ekibi tebrik etti. Vali Kıraç, Adana polisinin halkın sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, "Analarımız babalarımız yüreklerini ferah tutsun. Operasyonların aralıksız sürecek" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 17:32:33
Güncelleme :11 Aralık 2005 Pazar 12:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?