2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

71 yaşında okuma-yazma öğrendi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nde barınan ve "kızlar okumaz" diyen babası tarafından okula gönderilmeyen 71 yaşındaki Fadime Coral, okuma yazma öğrenip, "kırmızı kurdele" ile ödüllendirildi.

Huzurevine 2 yıl önce yerleşen 4 çocuk annesi Fadime Coral, aynı kurumda kaldığı emekli öğretmenler Neriman Çıtak ve Fatma Akbaş'ın yönlendirmesiyle Adana Rotary Kulübü Meslek Edindirme Merkezi'nde (ARTEM) açılan kursa katıldı. Coral, huzurevinde de emekli öğretmen arkadaşları tarafından çalıştırılarak, kısa sürede okuma yazmayı öğrendi. Huzurevi sakinleri, okuma yazmayı öğrenen Coral için sürpriz parti düzenledi. Huzurevi Müdürü Nurdan Kama Coral'a, çalışkanlığın sembolü olarak gösterilen "kırmızı kurdele" taktı.

Arkadaşları tarafından tebrik edilen Fadime Coral, çiftçilik yapan babasının kendisiyle birlikte 6 kardeşini de okula göndermediğini söyledi. Çok ısrar etmesine rağmen babasının "kızlar okumaz" diye okula gönderilmeyen Coral, evlendikten sonra da 4 çocuğunu büyütmekle meşgul oldu. Okuma yazma bilmediği için başına gelmeyen kalmadığını ifade eden Coral, "Okuma yazmayı öğrendim, artık kendime güveniyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 16:34:58
Güncelleme :9 Ocak 2008 Çarşamba 16:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?