5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

88 liralık borç yüzünden para ödenmiyor

Adana'da, 75 yaşındaki Durdane Tümerbatur, 1999 yılında Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne başvurarak isteğe bağlı emekli olmak isteyince başına gelmeyen kalmadı.

Bağ-Kur tarafından toplu para yatırarak emekli olması tavsiye edilen Durdane Nine'nin, 88 YTL'lik küsüratı ödemediği için Bağ-Kur tarafından önce maaşı kesildi, arkasından da bugüne kadar hastane masrafları olan 3 bin 800 YTL'yi ödemesi istendi. Gözyaşları içinde duruma sitem eden Durdane Nine, "Amerika'nın Irak'a yaptığını, Bağ-Kur bana yapıyor" dedi.

Tümenbatur, 1999 yılında primlerini yatırmak için gittiği Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nde, veznedarın, "10 yıllık emeklilik pirimi olan prim borçlarını toplu yatır, emekli ol" tavsiyesi üzerine istenen bin YTL'yi yatırdı. 10 yıllık prim bedelini peşin, diğer 5 yıllık bedeli ise taksit taksit yatıran Tümenbatur, Bağ-Kur'dan gelen bir tebligatla tam bir şok yaşadı. 88 YTL'lik borcu ödemediği ve haksız karne kullandığı belirtilerek, önce maaşı kesilen Tümenbatur'dan bugüne kadarki hastane masrafları olan 3 bin 800 YTL'yi de ödemesi istendi.

Merkez Seyhan İlçesi Toros Mahallesi'nde tek başına yaşayan Tümenbatur, gözyaşlarına hakim olamayarak, "Benden 1 milyar yatırmamı istediler, ben de yatırdım. Sonra bana diyorlar 88 YTL yatırmamışsın. Ben bu yazı üzerine gidip 168 YTL yine yatırdım, ancak kabul etmiyorlar. Bu nasıl iş anlamıyorum. Bende 5 ayrı hastalık var. Oğlum yurt dışında yaşıyor. Hem maaşımı kesiyorlar hem de bugüne kadarki hastane masrafları olan 3 bin 800 YTL'yi ödememi istiyorlar. Devlet bunu yapar mı? Banka soyanlara, hortumculara göz yumuyorlar, benim gibi yaşlı bir kadına işkence yapıyorlar. Amerika'nın Irak'a yaptığını bunlar bana yapıyor" diye konuştu.

Kızı Mukadder Yücebulut ile birlikte Adana 2. İş Mahkemesi'nde hukuk mücadelesi başlatan Durdane Nine, problemin Bağ-Kur ile PTT arasında yaşanan tebligatı iletememe sorunu olduğunu da vurgulayarak, "Bugüne kadar her zaman beni bulan Bağ-Kur, 10 yıldan beri yaşadığım adreste beni bulamamış. Ben adresimi 10 yıldan beri aynı adreste yaşadığımı belirterek, muhtardan onaylattırdım. İş Mahkemesi'ne dava açtık. Bağ-Kur yanlışından dönsün" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 11:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?