5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Adana kültürü tanıtılacak

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Faruk Çukurovalı, "Adana kültürünü, ülke gündemine taşımak istiyoruz" derken, eleştirmen ve deneme yazarı Mehmet Doğan, "Şiirin yükünü 1980'li yılların sanatçıları çekiyor" açıklamasında bulundu.

Adana'da 7. Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen "13 Kare Uluslararası Sanat Festivali"nde 7 ünlü edebiyatçı, şiir ve öykü yazarlığını değerlendirdi.

Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'nda Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen "Türk Edebiyatının Dünü ve Bugünü" konulu söyleşiye, Şair Turgay Fişekçi, Eleştirmen Semih Gümüş, Öykü Yazarı Cemil Kavukçu, Eleştirmen ve Deneme Yazarı Mehmet Doğan, Şair- Öykü Yazarı Gülseri İnan, Şair Ferruh Tunç ile Öykü Yazarı Özcan Karabulut katıldı.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Faruk Çukurovalı, söyleşiye ilgisiz kalınmasını eleştirirken, "Adana kültürünü ülke kültürüne taşımak, ülke gündemine taşımak istiyoruz. Bu amaçla 2006'yı sanat ve proje üretme yılı ilan ettik. Her kesimin desteğini bekliyoruz" dedi. Çukurovalı, ayrıca Orhan Kemal Öykü Yarışması'nın jüri üyelerini yeniden yapılandırdıklarını belirtirken, sonuçları ve ödül törenini 14 Şubat Öykü Günü'ne yetiştirmeye çalışacaklarını açıkladı.

Söyleşi bölümünde şiir üzerine konuşan Eleştirmen ve Deneme Yazarı Mehmet Doğan da, şiirin çıkmazda ya da bunalımda olduğu yolundaki görüşlere katılmadığını söyledi. Doğan, 76 ünlü şair üzerine yaptığı bir araştırmada, en fazla sayının 1950 ile 1960'lı yıllarda doğan sanatçılar tarafından oluşturulduğuna işaret ederek, "Şiirin yükünü de bu dönemde yetişen sanatçılar çekiyor. Daha eski kuşakta suskunluk var. Bazıları da hala has şiirin peşindeler. 1980'li yıllar şiirin kendine dönüş yıllarıdır" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:27:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?