5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Adana sanat evine kavuşuyor

Adana Valisi Cahit Kıraç, restorasyon çalışmaları devam eden Kız Lisesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Kıraç, restorasyonun tamamlanması durumunda Adana'nın tarihi bir sanat evine kavuşcağını ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Yılmaz ve diğer yetkililerle birlikte restorasyon çalışması devam eden Kız Lisesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kıraç, tarihi bir mekanın kültürel ve sanatsal faaliyetlere ayrılmış olacağını söyledi.

Binanın içinde ve dışında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve yapımcı firma yetkilileri ile mimarlardan bilgi alan Kıraç, tarihi yapımının sanat merkezine dönüştürme çalışmasının Mart ayı sonunda tamamlanacağını vurguladı.

Özel İdare bütçesinden ayrılan 1 milyon 22 bin YTL ile restorasyon çalışması yapılan tarihi Kız Lisesi'ndeki çalışmalara 1 Eylül'de başlandı. Binanın çatısı yeniden yapıldıktan sonra iç kısmında da güçlendirme ve yeni tavan yapıldı.

Bodrumu ile 3 kat olan tarihi mekanın bahçesindeki baraka yapılar da yıkıldı. Dış yüzeyi temizlenen binanın kapı ve pencereleri değiştirilecek. Bittikten sonra ise başta sergi, atölye çalışmaları olmak üzere sanatın tüm alanlarında faaliyetlerin yürütüldüğü sanat merkezi olarak kullanılacak.


BÜYÜKŞEHİR TABELAYI YANLIŞ ASTI


Daha önce 'devlet konukevi" olarak kullanılması da gündeme gelen eski Kız Lisesi'nin restorasyonu valilikçe yapılırken çevre düzenlemesi ise büyükşehir belediyesi tarafından yapılacak.

Çevre duvarı yıkılan, bahçesindeki betonlar ve yıkıntılar temizlenen lisenin çevre düzenlemesi Seyhan Nehri rekreasyon çalışmalarına uyumlu bir şekilde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin lisenin yakınına astığı tabelada çevre düzenlemesini kendilerinin yaptığını duyururken sanat merkezi olacak yer için devlet konukevi ibaresini kullanması dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 16:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?