30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Adana'da karpuz hasadı başladı

Adana'da hasat edilen ilk karpuzu Vali İlhan Atış makamında kendi elleriyle keserek yedi.
Adana'nın Karataş ilçesine bağlı Tuzla Beldesi Belediye Başkanı Ramis Avcı, 1-3 Haziran 2007 tarihleri arasında Tuzla'da ilk kez gerçekleştirecekleri "Karpuz Festivali" öncesi yılın hasat edilen ilk karpuzunu Adana Valisi İlhan Atış'a ikram etti. Valilik makamına 4 karpuz getiren Avcı, karpuzun kilosunun 50 YKr'den satıldığını söyledi. Avcı, Tuzla karpuzunun çok lezzetli olduğunu belirterek, "Aydın ve Samsun gibi bölgelerde 4-6 bin dönüm karpuz ekilmesine rağmen bu rakamlar rekor diye addediliyor. Oysa sadece Tuzla'da 40 bin dönüm karpuz ekiliyor. Üstelik denizden dolayı topraklarımız tuzlu olduğu için karpuzumuz çok lezzetli oluyor" dedi.
Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin ise bölgede yetişen turfanda karpuzun üreticiye yüksek kazanç sağladığı gibi, piyasada da denge oluşturduğunu ifade ederek, ''Erken hasadı ve tüketicinin mağduriyetini önlemek için hasat komisyonlarımız denetimlerin sürdürüyor. Ayrıca halde de bir ekibimiz denetleme yapıyor'' diye konuştu.
Konuşmaların ardından makamına getirilen karpuzu kendi elleriyle kesen Vali İlhan Atış yılın ilk karpuzunu yiyerek, "İyi ki Adana'ya gelmişim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 22:34:42
Güncelleme :9 Mayıs 2007 Çarşamba 22:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?