2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Adana'da sansür ittifakına tepki

Adana Baro Başkanlığı’na seçilen İsmet Altuğ ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde konuşan Aytaç Durak, “''Son yıllarda Adana, maalesef adliye koridorlarıyla tanındı. Şehrimiz medyada cinayetler ve kavgalarla gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde Adana 'ya yeni atanan ulusal bir gazetenin temsilcisi ”ben Adana'yı kavga ve cinayetlerin yaşandığı yer sanıyordum. Buraya geldim fikrim değişti. Adana çok güzel bir şehirmiş'' dedi. Kısacası Adana, kent dışında çok kötü tanınıyor. Bu imajı ortadan kaldırmamız gerek. Ekranlara veya gazete sütunlarına Adana'nın imajını zedeleyen haberlerin girmemesi için uğraş verelim.
 
HABERLER BİZİ DE UTANDIRIYOR
 
Başkan Durak'ın görüşünü sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Adana Barosu Başkanı Av. İsmet Altuğ, ''  Yaklaşımınızı takdirle karşılıyorum. O imajın kötülüğünden biz de nasibimizi alıyoruz. O haberler bizi de utandırıyor. Bu kentin hukukçuları olarak, bu konuya el atıp yaşadığımız yer hakkında bu şekildeki imajı silecek çalışmaları en kısa zamanda başlatalım. Çok güzel bir noktaya temas ettiniz, yaklaşımınız için de size teşekkür ederiz. “ dedi.
 
MESLEK KURULUŞLARI NE DİYECEK?
 
Açık ya da örtülü bir şekilde sansür uygulamalarının yoğunlukta olduğu ülkemizde ilk kez bu denli açık bir şekilde sansür çağrısının yapılması şaşkınlık yarattı. Gücünü Anayasadan alan özgür ve bağımsız medyanın, haberi oluşturan sosyal etmenlerin ortadan kaldırılması yerine haber alma ve yayınlama hakkının gaspı anlamına gelecek böylesi bir yaklaşım, toplumun her kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. Basın haklarını rafa kaldırarak sansür çağrısı yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak ve Baro Başkanı Altuğ’a, Gazeteciler Cemiyetleri ve Basın Konseyi gibi meslek kuruluşlarının tepki göstermesi bekleniyor.
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 21:12:37
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 02:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?