5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Adana'da yıkım gerginliği

Adana'da, Büyükşehir Belediyesi'nce "imara aykırı" olduğu gerekçesiyle yıkım kararının uygulanması sırasında olaylar çıktı.

Olaylar sırasında bir iş yeri sahibi pencere camını kırarak bileğini keserken, baygınlık geçiren bir kadın hastaneye kaldırıldı. Yıkım için hareketlenen kepçeyle operatör de iş yeri sahiplerinin saldırısına uğradı.

D-400 Karayolu Atilla Altıkat Köprüsü yanındaki seyahat acentelerinin kullandığı 14 işyerinin yıkımı için dün işyeri sahiplerini ikna etmeye çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a yönelik saldırı girişiminden sonra bugün de sabah yıkım çalışmaları başladı. İşyeri sahipleri ve kiracılar, yıkıma gelen ekiplere el ele vererek direnmeye başladı. Ellerine tapularını ve ruhsatlarına alarak tepkilerini dile getiren işyeri sahipleri, "Başbakan nerede, Başbakan'ı istiyoruz?" diye bağırmaya başladı. Yıkım ekipleriyle işyeri sahipleri arasında saat başı artan gerginlik sırasında bir kadın fenalık geçirdi, bir lokanta sahibi de elini pencereye vurarak yaralandı. Yaralı şahıs, yakınları tarafından bir taksiyle, bayılan kadın da ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bu sırada işyeri sahipleri, yıkım için harekete geçen kepçeyle operatörüne saldırdı. Kepçe operatörü, aracıyla kaçarak olay yerinden uzaklaşırken, aldığı darbeler sonucu elinden yaralandı ve aracının da camları parçalandı.

Yıkım ekiplerinin kararlı tutumu karşısında işyeri sahiplerinin eş ve çocukları çatıya çıkarak direnirken, aşağıda kalanlar da sürekli milletvekili ve Belediye Başkanları'nı arayarak yardım istedi. Başkan Durak'ın cep telefonunu kapattığı öne sürüldü. Olaylarda gerginlik sürekli tırmanırken, başı işyeri sahipleri dükkanlarını boşaltmaya başladı.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 13:12:34
Güncelleme :4 Aralık 2005 Pazar 18:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?