5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Adana'da yıkım sürüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hormonlu binalarla ilave çıkıntılarla mücadeleyi sürdürüyor.

Dün ihtar verilen işyerlerinden biri, sundurmayı kendileri ortadan kaldırması nedeniyle "teşekkür" alırken, işgalde ısrar eden 3 kişinin işyeri, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yıkıldı.

Cevat Yurdakul Caddesi üzerinde dün uygulama yapan ve imara aykırı sundurmaları yıkmaları için süre verilen işyerlerine giden Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Aslan, sundurmayı kendi elleriyle söken Onur Kebap sahibi Nadir Giray'a teşekkür etti.

Nadir Giray'la tokalaşan Zabıta Müdürü Zafer Aslan, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonra "yetkiye" kavuştuklarını ifade ederek, "Yasa çıkmadan öce yetki ilçe belediyelerindeydi. Biz sadece İlçe Belediyeleri'ni uyarıyorduk. Yasanın verdiği yetkiden sonra, yani 9 ay önce uygulamaya başladık. Adana'nın hiçbir yerinde hormonlu bina ile ilave çıkıntıları bırakmayacağız. Temizlenene kadar mücadelemiz kararlılıkla ve cesaretle sürecektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri daha sonra aynı cadde üzerinde bulunan Model Otomotiv ile MEM dershanesinde uygulamaya başladı. Zabıta Müdürü Zafer Aslan, Model Otomotiv sahibine sundurmayı kendileri yıktıkları için teşekkür ederken, işgalde ısrarcı davranan MEM Dershanesi'nin imara aykırı ilave çıkıntısına "yıkım" emri verdi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Cevat Yurdakul Caddesi'nden sonra uygulamayı Hastaneler Kavşağı 100. Yıl Bulvarı üzerindeki Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde sürdürdü. Ekipler, "hormon" olarak tabir edilen binana ilave edilen yapıyı kepçeyle yıktı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?