5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

AESOB'dan Başkana ziyaret

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, esnaf ve sanatkarların, Türkiye'de rejimin en büyük teminatı olduğunu söyledi.

Yeni seçilen Adana Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık ile Yönetim Kurulu üyelerini kabul eden Başkan Durak, yeniden seçilmesi nedeniyle Barışık'ı kutladı. Encümen Salonu'nda birlik yönetim kurulu üyeleriyle Büyükşehir Belediyesi üst bürokratlarını aynı masa etrafında toplayan Durak, nezaket ziyareti sırasında esnafı ilgilendiren şehrin önemli sorunlarını da görüşmeye açtı.

Esnaf ve sanatkarların Türkiye'deki rejimin ayakta kalması ve ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Durak, Türkiye'de yapılan her inşaatta, her imalatta ve her üretimde esnaf ve sanatkarların alın terinin olduğunu anlattı.

Durak, "Esnaf ve sanatkarların önemini şu örnekle verebilirim, çok katlı apartmanların depreme karşı emniyetli olabilmesi için genelde betonarme perdeler vardır. Bu perde betonu, apartmanın yıkılmasını önler. Bir zamanlar rahmetli Turgut Özal'ın 'orta direk' dediği esnaf ve sanatkarlar da depremde apartmanların çökmesini önleyen, ayakta kalmasını sağlayan perde betonu gibi Türkiye'de rejimin ve ekonominin en büyük teminatıdır. Yelkenli gemilerde de dengeyi sağlayan orta direktir. Vefakar esnaf ve sanatkarlarımızı bir çatı altında tutan, yönlendiren ve gelişmelerine katkı koyan birlik yönetimini kutlar, başarılarınızın devamını dilerim" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ise sorunların bu tür toplantılarla çözüleceğine inandığını söyledi.

Esnaf ve sanatkarın devletine hiçbir zaman yük olmadığının altını çizen Barışık, "Biz esnaf ve sanatkarlar hiçbir şekilde ülkesine yük olmayan, kendi birikimiyle ya babadan meslek edinerek, ya da kendi birikimleriyle o ruh güzelliğiyle o esnaf teşkilatı olarak seçtikleri bir meslekte işlerini idame ettirirler. Bu işleri yaparken bizim gelenek ve göreneklerimize göre düğünlerimizde eşlerimize takılan takıları bozdurur veya hısım akrabasından altın borç alarak bu işlere girer. Ve onu kazanır geri öder. Gerçek esnaf ve sanatkar hiçbir zaman bu ülkeyi yıkıcı faaliyet içerisine girmez" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:42:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?