5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Anne - babalara uyarı

Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, iyi bir çocuk yetiştirmenin anne-baba tutumuna bağlı olduğunu belirterek, "Çocuklarınıza yapacağınız en büyük iyilik tutumunuzu değiştirmekten geçer" dedi.
Final Dergisi Dershaneleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Mutlu ve Başarılı Çocuklar Yetiştirmede Ailenin Rolü" konulu panelde konuşan Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, ailelerden çocuklarına karşı olan tutumlarını gözden geçirmelerini isteyerek, "Çocuklarınıza 'Mutlak kazanmalısın' diye aşırı baskı yapmayın. Baskı keman teli gibidir. Artarsa tel kopar" dedi.
Mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmede ailenin tutumunun önemli olduğuna işaret eden Prof. Dr. Baltaş, "Mutluluğun ve başarının temel belirleyicisi işini sevmek, iyi eğitim, bol para ve boş zamandır. Ama en önemlisi tutumdur" diye konuştu.
İyi bir çocuk yetiştirmenin anne-baba tutumuna bağlı olduğunu ifade eden Baltaş, "Çocuklarınıza yapacağınız en büyük iyilik tutumunuzu değiştirmekten geçer. Hayatın tek parkuru okul değildir. Tek parkur sınavda başarılı olmakta değildir. Hayat reçete edilemez. Geçmiş başarısızlıkları düşünmek dikiz aynasına bakarak araba kullanmaya benzer" açıklamasında bulundu.
A Milli Takımımızın İsviçre ile oynadığı maçtan da örnekler veren Baltaş, "İşte gördük. Aşırı ilgi ve baskıyla bir sonuç alamıyorsunuz. Baskı keman teli gibidir. Artarsa tel kopar. Sınav hayat memat meselesi değildir. Mutluluk ve başarı istenilen sonuçlara ulaşmaktır" diye konuştu.
Adana Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Erdem ise üniversiteye yerleştirme oranlarında birinci sırada yer aldıklarına dikkat çekerken, YÖK'ün yeni sistemi, baskılar sonucu hazırlıksız uygulamaya koyacağını belirtti. Velilere de seslenen Erdem, "Sizler bizim müfettişlerimizsiniz. Çocuğunuzu iyi takip edin. Eksiklerimizi gördüğünüzde bizi eleştirin, buna her zaman açığız" dedi.
..
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?