5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Askari ücreti protesto ettiler

Adana'da KESK ve DİSK üyesi bir grup, düzenledikleri eylemle Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirlerken işçilerin taleplerini dikkate alması gerektiğini söyledi.

Bugün öğle saatlerinde, merkez Seyhan İlçesi İnönü Parkı'na gelen yaklaşık 50 kişilik grup, asgari ücrettin belirlenirken, işçilerin taleplerinin de gözünde bulundurulması için eylem yaptı. Grup adına bir açıklama yapan Haber-Sen Şube Başkanı İbrahim Halil Şahin, hükümetin asgari ücretin belirlenmesinde hükümetin IMF ve patronları dinlediğini ileri sürerek, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2006 Ocak ayından itibaren uygulanacak olan asgari ücreti belirmek için toplantılarını sürdürüyor" dedi.

Şahin "Komisyonun 3. toplantısının bitiminde asgari ücrete yapılacak yeni zam miktarı açıklanacak. Milyonlarca işçinin ve yoksul ailenin yaşam standartlarını da belirleyecek olan asgari ücret oranı, büyük bir önem taşımaktadır. Fakat görüşmelerde işçilerin talepleri dikkate alınmamaktadır. Bir kez dahi işçilere 'Ne kadar ücretle geçinebilirsiniz?' diye sorulmamıştır. Hükümet yüzde 5 zammı uygun gördüğünü daha önce beyan etmiştir. Bugün net 350 YTL olan asgari ücrete, yüzde 5 zam yapmak, işçi ve emekçilerin günlük ücretlerine sadece 60 kuruş eklenmesi demektir. Hükümet asgari ücretin belirlenmesinde ne yazık ki sadece IMF ve patronları dinlemektedir. Bundan öncekiler gibi bir koca yıl daha halkımız açlığa mahkum edilmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından grup, sloganlar atarak olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?