5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Aşkın'a kurdeleli destek

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğretim Elemanları Derneği ve Adana Tabip Odası tarafından tutuklanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'a destek amacıyla beyaz kurdele kampanyası başlatıldı.

ÇÜ yerleşkesi içerisinde bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasına Dernek Başkanı Prof. Dr. Yunus Emre Evlice, Adana Tabip Odası Başkanı Osman Küçükosmanoğlu ve çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Öğretim üyeleri adına açıklama yapan Küçükosmanoğlu, Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın şahsında yapılan tutuklamayı, önümüzdeki dönemde yüksek öğretim ile ilgili bazı değişikliklerin bir işareti olarak algıladıklarını belirterek, "Bir bütün olarak kamu personel rejiminde yapılmak istenen değişiklikleri ve kamuda kadrolaşma arayışlarını kaygıyla izliyoruz. TÜBİTAK bunun en açık örneği olarak gösterilebilir. Uzun zamandır eleştirdiğimiz ve iyileştirilmesi için çabaladığımız üniversite ve eğitim-öğretim sistemimizin daha da gericileştirilmesinin ağır bedelini hiç kimse taşıyamaz. Hükümetin son günlerde hiç bir alt yapısı ve öğretim üyesi kadrosu oluşturulmadan 15 tabela üniversitesi kurma isteği ülkemiz bilim ve eğitim kurumlarının siyasileştirilme isteğinin en açık örneğidir. Bugün Van'da yaşanan sorun dünün yanlışlarının bir sonucudur. Bu bakımdan sayın Aşkın'ın yargılanması siyasi nitelik taşımaktadır" diye konuştu.

Aşkın'ın çağdaş bir üniversite kurmak için yıllardır yılmadan büyük bir mücadele verdiğini de vurgulayan Küçükosmanoğlu, "Bir bilim adamı olarak özverili çalışmaları ile tanıdığımız Prof. Dr. Yücel Aşkın hocamıza yapılan muamelenin, aslında onun nezdinde üniversitelere ve ülkemizin aydınlık geleceğine yapılmış sistemli bir yıldırma politikasının bir parçası olmasından kaygı duyuyoruz. Bilim, sanat ve felsefe kurumlarına yönelik her türlü saldırı, ülkenin bağımsızlık ve geleceğine yönelmiş demektir. ÇÜ öğretim elemanları ve Adana Tabip Odası olarak ülkenin aydınlık yarınları için her türlü özveriye hazır olduğumuzu gerici akım ve saldırılara hiç bir şart altında geçit vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Üniversitemiz yerleşkesinde temiz toplum özlemi ile beyaz kurdele kampanyası başlattık. Herkesi kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından öğretim elemanları yakalarına beyaz kurdele takarak kampanyaya destek verdi. Kampanyanın 14 Aralık 2005 tarihe kadar süreceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 15:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?