30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Bakire mi değil mi?

Adanalı genç, 3 gün önce evlendiği eşine bakire çıkmadığı gerekçesiyle boşanma davası açtı

Kuveyt’te işçi olarak çalışan İshak Y. (26) 2 yıl önce M.Y. (19) ile nişanlanıp tekrar yurt dışına gitti. Para biriktirip, dönen genç adam 10 Temmuz’da iki ailenin katıldığı düğünle evlendi. İddiaya göre, gerdek gecesi ilişki sırasında kan görmeyince bakire olmadığı düşüncesiyle tepki gösteren genç adam, bu konuda konuda eşini sıkıştırıp konuşturdu. Ve eşinden, kendisi yurt dışındayken bir başkası ile düğünden 2 ay önce ilişkiye girdiğini öğrendi. Boşanmak isteyen damada, M.Y.’nin ailesi iddiaya göre, ‘kızlık zarını bahane ederek boşanma davası açmamasını, 20 gün sonra geçimsizliği bahane ederek kendilerinin dava açacağını’ söyledi. Bu anlaşmanın ertesi günü, kızlık zarının elastiki olduğunu belirten ’duhule müsaittir’ şeklinde doktor raporu alan M.Y., evliliğe devam etmek istediğini belirtti.

Raporu kabul etmem

Eşinin kabul etmemesi üzerine M.Y., bu kez Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, Adli Tıp Kurumu’ndan ‘bakiredir’ raporu alıp, eşi ile barışma isteğini yineledi Eşinin barışma isteğini bir kez daha reddeden 3 günlük damat, boşanmak için mahkemeye başvurdu. Kendisini kandırılmış gördüğünü söyleyen İshak Y., “Ben karımı kız olup olmadığı için değil, bana dürüst davranmadığı için kabul etmiyorum. Benimle nişanlıyken, bana söz vermişken bir başkası ile ilişkiye girmesini kaldıramadım” dedi. M.Y. Adli Tıp Kurumu ve özel doktordan alınan raporları kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İki rapor birbirini destekliyor

ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Kadayıfçı, özel muayenehaneden ve Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporların birbirini desteklediğini söyledi. ’Duhule müsaittir’ ve ‘Bakiredir’ terimlerinin aynı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kadayıfçı şöyle konuştu: “İki durumda da kızlık zarı yırtılmamış demektir. Duhule müsaittir demek, ilişkiye girmiş olsa bile kızlık zarı yırtılmamış olduğu anlamına gelir.”



OKUYUCU YORUMLARI Yorum Yapmak İçin Tıklayınız

nur karaca
konu hep ayni konu
hakan has.acaba o dokunduğunuz kadınlarıda birileri eldeğmemiş sanmasın.hovardalıkmış.sevsinler.siz erkeklere müstahak böyle şeyler.benimki el değmemiş olsun ama ben tümünü elleyeyim.yok yaa.nasıl bir mantıksızlık bu.sen ellersen birileride sanyakın olanları elleyecektir..karın kızın sevgilin bacın.bu böyle canım.hesap açık vede net.devekuşu gibi kafanızı kuma sokmanız sadece komik.gülüyorum buna

Deniz Ziylan
bak bak bak
erkegin yapmasi hovardalik, kadinin yapmasi nedir peki?? nasil bir ülkede yasiyoruz anlamak gercekten güc.

Afşin TOSUNLAR
Ruhun bakireliği-2
3 ilahi inanç felsefesine sahip insanlar için evlenmeden önce tecrübe yaşamak uygun değildir. Bence Namus kavramı hem felsefi, hem de maddi anlamda bir insanda birlikte bulunmalı. Bunun yanında dürüstlük de gerekli. Allah "İnsana" namuslu olmasını emrediyor. Sadece kadına veya erkeğe bu yükü yüklemiyor. İlahi olmayan dinlerde de bu kavramlara önem veriliyor. Karar sizin.

Mümin Deniz BAYRAKTAR
Karar doğru
Bence adam doğru olanı yapmış. Ben olsam tereddüt eder ama yine bunu yapardım. Allah kimseye göstermesin böyle birşey. Adam ile nişanlı iken başkası ile birlikte olmuş. Evlendikten sonra sadık kalabileceğini kim garanti edebilir? Kimse. Adamın yaşadığı yıkımı düşünün. Zar denilen olay önemlidir. İnkar etmek yersiz. Erkeklerde olsa ben de elimi kolumu bağlar otururdum yerime evlenene kadar...

Afşin TOSUNLAR
Ruhun bakireliği-1
Bu ülkede erkekler için iki tür kadın vardır. Gezilecek ve her haltın yeneceği kadınlar ve Evlenilecek kadınlar. Kadınlar için de iki tür adam vardır. Gezilecek, parası ve sosyal imkanları sömürülecek adamlar ve imkanları iyi olan, sevilebilecek sadık adamlar. Bu şartlar dahilinde Bekarete nasıl bakıldığına siz karar verin.

Vatan
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 13:37:50
Güncelleme :17 Ağustos 2007 Cuma 14:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?