5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Başkan Durak'ın elini öptü

Adana'da "imara aykırı" yapılan iş yerlerini yıkmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a saldırı girişiminde bulunan esnaf, yıkımdan sonra Başkan Durak'ın elini öptü, özür diledi.

Adana'da geçen cumartesi günü yıkım kararı alınan iş yerlerinde incelemeye giden Büyükşehir Belediye Başkanı Durak'a tepki göstererek tokat atmaya kalkışan, ancak korumalar tarafından engellenen Halit Öztep (32), yıkımın gerçekleşmesinden 2 gün sonra pişmanlık duyarak belediyeyi geldi. Başkan Durak'ın makamına giden Halit Öztep, kendisine ikram edilen çikolatayı "şeker hastasıyım" diyerek almayınca, kahve ikram edildi.

Halit Öztep, olay günü ekmek kapısının yıkılacağına anlayınca, 5 çocuğunu düşünerek öfkeden kendini kaybettiğini ve böyle bir girişimde bulunduğunu, ancak daha sonra hata yaptığını anladığını belirterek, "Başkanım size karşı haksızlık yaptım. Bu davranış bana yakışmaz. Yanlış yaptığımı biliyorum. Sizden özür diliyorum, herhangi bir talepte de bulunmuyorum" diyerek, elini öptü.

Başkan Durak da, Öztep'in özür dilemesi ve elini öpmesi üzerine, "Ben kimseyle öpüşmüyorum, ama seninle kucaklaşarak helalleşeceğim" diyerek kucakladı. Durak, Adana'da ana cadde, bulvar ve meydanlara yakın yerlerde imara aykırı yapıldığı tespit edilen tüm yapıları yıkacaklarını belirtti. Durak'ın, "Biz birbirimize güveniyoruz. Biz devletin eliyiz, kimseyi mağdur etmeyiz" diyerek merdivene kadar uğurladığı Halit Öztep, Başkan Durak'ın elini bir kez daha öperek belediyeden ayrıldı.

Bu arada, Başkan Durak'ın, D-400 Karayolu Atilla Altıkat Köprüsü yanındaki iş yerleri yıkılan esnaf için aynı yerde çok katlı bir iş merkezi yapacağı da ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 10:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?