5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Başkanlardan estetik karar

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık, "kent estetiğini" bozan çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması için bir dizi karar aldı.

Esnaf Odaları Birliği seçiminde yeniden göreve gelen Kazım Barışık'ın yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Durak'ı makamında ziyareti sırasında şehir estetiğinin korunmasına yönelik önemli kararlar alındı.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda kurmaylarıyla bir araya gelen Başkan Durak ile Kazım Barışık, 2 saati aşkın süren toplantıda, D-400 karayolunun her iki yakasında görüntü çirkinliğine neden olan ve site bütünlüğü içerisinde olması gereken dükkanların taşınması için anlaştı.

Toplantıdan sonra açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, D-400 karayolunun Ceyhan ve Mersin yönündeki lastikçi, kaportacı, egzozcu, elektrikçi gibi işyeri sahiplerine taşınmaları için 6 ay süre tanındığını söyleyerek, "Kentimizin giriş ve çıkışlarında çirkin görüntüye neden olan bu işletmeler taşınmadıkları takdirde 6 ay sonra işyerleri mühürlenerek faaliyetleri durdurulacak" dedi.

Söz konusu yerde faaliyet gösteren işyerleri için Mersin Yolu'ndaki Metal İşleri Sanayi'nin güneyinde arazi tahsis edildiğini anlatan Başkan Durak, "İmar uygulaması Seyhan İlçe Belediyesi'nce yapılacak olan bu alana, D-400 karayolu çevresindeki söz konusu esnaf taşınacak. Dükkanlar, belediye şirketleri veya özel sektör tarafından yapılacak. Kentteki çirkinlik böylece ortadan kaldırılacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?