5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Camiye hayran kaldılar

Karayolu Hacca giden Kosovalı hacı adayları 3 günlük yolculuk sonrası Adana'ya ulaştı. Adana'da Sabancı Merkez Camii'ni gezen Kosovalı hacı adayları, hayranlıklarını dile getirirken camiyi yaptıran Sabancı Ailesine de hayır duaları etti.

Hac vazifelerini yerine getirmek amacıyla 3 gün önce Kosova'nın Prizen Şehrinden yola çıkan 78 kişilik hac kafilesi Adana'ya ulaştı. Adana'da 1 gece kaldıktan sonra yollarına devam edecek olan hacı adayları, Sabancı Merkez Camisini gezmeyi de ihmal etmedi. Camiye hayran kalan hacı adayları caminin yapımında emeği geçenlere hayır dua etti.

Kafile Başkanı ve Prizen Camisi İmamı Fethi İshaki, rahat bir yolculuk yaptıklarını belirterek, "Kosova'da bu yıl 600 hacı adayı var. Bazıları bizim gibi karayolunu tercih ederken, bazıları ise uçakla Hacca gidiyorlar. 3 günden beri yoldayız. Hiç bir zorlukla karşılaşmadık. 1 gün burada kalıp, yolumuza devam edeceğiz"dedi.

Camiye hayran kaldıklarını da vurgulayan İshaki, "Kosova'da böyle cami yok. Allah yaptıranlardan razı olsun. İnşallah Kosova'da böyle camiler yapılır" şeklinde konuştu.
Camiyi gezen hacı adayları daha sonra kalacakları otele gittiler.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 13:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?