5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çaresizliğin gözyaşları

Adana'da kimsesiz bir kadın, yaklaşan kış mevsimi öncesi sığınacak bir yer arıyor. 59 yaşındaki Sevim Gülhan, hayatta kimsesi olmadığını ve bugüne kadar haline acıyan vatandaşların yaptığı yardımlarla yaşadığını belirterek, son çare olarak yardım için Adana Valiliği'ne başvurduğunu söyledi.

Valilik İnsan Hakları Kurulu'na giderek yardım isteyen Sevim nine, "Benim Allah'tan başka kimsem yok. Evlatlık olarak büyütüldüm. Hayatımda bir kez evlendim, 18 yıl önce eşim terk etti. Şimdi nerede olduğunu dahi bilmiyorum. O günden bugüne halime acıyan vatandaşların yardımlarıyla yaşamaya çalışıyorum. Soğuklarda bulduğum köşe bucakta yaşadığım için iki kez mide kanaması geçirdim. Bugün de nerede yatacağım, nasıl doyacağım belli değil. Ne evim, ne adresim belli değil. Lütfen yardımcı olun" dedi.

Valilik İnsan Hakları Kurulu Yetkilileri de, maddi yardım konusunun görevleri haricinde kaldığını belirterek Sevim Gülhan'ı Valilik Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na yönlendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 16:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasen IP: 85.96.67.xxx Tarih : 15.09.2005 17:14:32
şu yaklaşan kış ayında ona yardım etmek ne kadar iyi olur .hele ramazanlık ta geliyor ki ne kadar sevap olur.elimden gelse de yardım etsem.allah yardımcısı olsun.unutmayın bizler evlerimizden sıcak sobanın yanında uyurken niceleri dışarda yatıyor ve evleri olupta bacaları tütmeyenh niceleri var allah yardımcıları olsun ve bu yaşlı halaya yardım eli uzansın