5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çelebi: Üniversiteler kuşatıldı

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, üniversitelerin kuşatıldığını ve baskı altına alındığını ileri sürdü.

Çelebi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde çalışan hizmetlilerin sendikalaşma hareketi için Adana'ya geldi. Hastane polikliniği önünde işçilerle bir araya gelen Çelebi, örgütlenmenin sağlanamaması halinde Türkiye'de taşeronlaşma ve özelleştirmelerin devam edeceğini söyledi.

Örgütlenme için öğrencilerin yanı sıra halktan da destek beklediklerini belirten Çelebi, "Üniversiteler kuşatılıyor. Üniversiteler baskı altında. Demokratik açılımda olan laik demokratik Cumhuriyetin niteliklerini savunanlar ya yargılanıyorlar ya da soruşturma geçiriyorlar. Bu yalnızca Van'da değil. Bu Samsun'da de böyle Malatya'da da böyle. Diğer bölgeler de bu tip davranışlarla üniversiteler baskı altında tutuluyor" dedi.

Hastanede çalışan işçilerin Anayasal haklarını istediğini söyleyen Çelebi, "Sendikalaşma ananızın ak sütü gibi hakkınızdır. Anayasal hakkımızı istiyoruz. Verilmezse sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Çelebi'nin konuşması sırasında işçiler, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "İnsanca yaşamak istiyoruz", "Yaşasın sınıf dayanışması" şeklinde slogan attılar.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, daha sonra Sağlık-İş, Tabip Odası ve SES yöneticileriyle birlikte ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile görüştü.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?