5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Cezaevi operasyonu eylemi

Adana'da Emekçi Kadınlar Birliği (EKB) Adana Şubesi ile Adana ve Şakirpaşa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyeleri, düzenledikleri 2 ayrı eylemle 19 Aralık 2000 tarihinde düzenlenen cezaevlerine yönelik operasyonların sorumlularının yargılanmasını istedi.

Kızılay Caddesi üzerinde bulunan merkez PTT önünde toplanan EKB Adana Şubesi üyesi 10 kişilik grup, "19 Aralık sorumluları yargılansın", "Tecrit zulmüne son" dövizler açarak eylem yaptı.

EKB adına açıklama yapan Yasemin Tuzcu, "F tipi cezaevlerinde uygulanan tecrit zulmüne son verilsin" dedi. Grup, açıklamanın ardından Adalet Bakanlığı'na birer mektup yollayarak sessizce dağıldı.

Aynı saatlerde İnönü Parkı içerisinde toplanan Adana ve Şakirpaşa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi grup ise üzerinde, "19-22 Aralık katilleri hala cezalandırılmadı" yazılı pankart açarak basın açıklaması yaptı. Şakirpaşa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği Başkanı Mehmet Bıldırcın, 19 Aralık 2000 tarihinde 20 ayrı hapishaneye operasyon düzenlendiğini belirterek, "Biz Adana ve Şakirpaşa Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği olarak sorumluların yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklaması sonrası sloganlar atan grup olaysız dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 15:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?