5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Cezaevinde erken kutlama

Adana'da Kürkçüler Kapalı Cezaevi'nde kalan 967 mahkum için yılbaşı ve moral gecesi düzenlendi.

Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerden oluşan koro, türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. İnfaz Koruma Memuru Orhan Koç ile bayan görevli Derya Ükül de birbirinden güzel türkülerle mahkumlara eşlik etti.

Programın ilerleyen dakikalarında sahneye kadın mahkumlar çıktı. Bayan infaz koruma memurlarıyla birlikte halay çeken, göbek atan mahkumlar doyasıya eğlendi. Adana'da bir süre önce otelde ölü bulunan Ata Türk'e uyuşturucu verdiği iddia edilen Bülent Duran'ın da programda türkü söylemesi dikkat çekti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Cemal sahir Gürçay, eşi Sonay Gürçay, Cezaevi Savcısı Mehmet Taşdan, Cezaevi Müdürü Mete Erdem'in de katıldığı program gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Eğlence programının kapanışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Cemal Sahir Gürçay, tutuklu, hükümlü kelimelerinin tarihe karıştığını, buraya gelenleri 'davetsiz misafir' olarak gördüklerini belirtti. Gürçay, "Burada elele kolkola görevlilerle halay çeken, oyunlar oynayan, türküler söyleyenler bizim evlatlarımızdır." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, yapılan programın Avrupa Birliği'ne üye birçok ülkeye örnek gösterileceğine inandığını söyledi.

Bu arada, Cezaevi Vaizi Tacettin Bıyık da, hem çaldı, hem söyledi. İmam olmasına karşın, sanatçı kimliğini de davetlilere gösteren Bıyık'a, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından teşekkür belgesi verildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?