5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çocuklar eğitime kazandırılacak

Adana'da çalıştırılan çocukların tespit edilmesi amacıyla Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) arasında protokol imzalandığı bildirildi.

ILO Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesi Uluslararası Programı (IPEC) Başteknik Danışmanı Prof. Dr. Osman Zaim, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çalışan çocukların eğitime kazandırılması amacıyla dünya genelinde başlatılan projelere katılan ilk 6 ülkeden birisi olduğunu söyledi.

Programın 14 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Zaim, "IPEC kapsamında bugüne kadar Türkiye'de hepsi başarılı 101 eylem gerçekleştirdik. 60 bin çocuğa ulaştık. Bu çocukların yüzde 60'ı eğitime kazandırıldı. Programın devamında ise 40 bin çocuk eğitimlerini tamamladı. IPEC olarak 15 yıl içerisinde bu çocukların tamamını eğitime kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Zaim, Türkiye'nin her bölgesinde çocukların çalıştırıldığını ancak Adana'da çocukların her alanda çalıştırıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Adana'da çocuklar okullardan alınarak, başta sanayi ve tarım olmak üzere her türlü alanda çalıştırılıyorlar. Bu çocukların çalıştıkları alanlardan kurtarılarak eğitime kazandırılması gerek. Bunun için de ILO ile TİSK ve Türk-İş arasında bir protokol imzalandı. Çok kısa bir süre içerisinde ILO ve sendikalarımız Adana'da çalışan çocukların tespit edilmesi ve eğitime kazandırılması için çalışmalara başlayacak. Projeyi diğer tüm illere de yaymayı düşünüyoruz."

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 14:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?