5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çöp toplama saatlerine yeni düzenleme

Adana'nın merkez Seyhan Belediye İlçe Belediyesi, gece saatlerinde temizlik araçlarının çalışmalarına yönelik gelen şikayetler üzerine, 11 mahallede çöp toplama saatlerini yeniden düzenledi. Seyhan Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Beyazevler, Huzurevleri, Yurt, Kurttepe, 2000 Evler, 100. Yıl, Belediye Evleri, Kireçocağı, Güzelyalı, Toros ve Mahfesıfmaz Mahalleleri'ni kapsayan pilot uygulamada vatandaşların çöplerini çöp poşetleri içinde saat 19.00 ile 20.00 arasında binalarının önündeki çöp konteynırlarına bırakmaları istendi.

Vatandaşların bu konuyla ilgili tüm şikayetlerini Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 428 16 21-22 numaralı telefonları başta olmak üzere, "Alo Ak Masa"nın 0 800 521 10 21 numaralı ücretsiz hattıyla 444 0 191 numaralı "Alo Seyhan" hatlarına bildirebileceği kaydedildi.

Öte yandan, Seyhan Belediyesi, temizlik hizmetlerini yürüttüğü araç filosunun tamamını yeniledi. Mahallelerden çöp toplayan 55 araç yenilenirken, semtlere 4 bin turnikeli çöp konteynırı yerleştirildi. Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Seyhan Belediyesi temizlik işlerinde yeni ve çağdaş bir döneme girdi. Yenilenen araçlarla çöp kokusu ve sızıntısı olmadan çöpler transfer merkezine taşınacak. Ayrıca sokak aralarında görev yapacak süpürge ekiplerinin sayısı da 400'e çıkarıldı" dedi.

Öztürk, temizlik çalışmalarına yenilenen hizmet filosuyla devam ettiklerini belirtirken, "El ele verirsek 'Çocuklarımız kadar temiz Seyhan'ı ortaya çıkarabiliriz" diye konuştu.

Temizlik faaliyetlerinin yalnızca belediye görevlilerinin çalışmasıyla başarılamayacağını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Temiz çevre bilinci okulda verilen eğitimden önce evde başlar. Anne babalar çocuklarına temiz bir çevre bilinci aşılamalı, yetişkinler sokakta buna dikkat etmeli, nihayetinde bu işle görevli temizlik hizmeti personeli vazifesini aksatmadan yürütmelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 12:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun IP: 85.97.164.xxx Tarih : 10.08.2005 11:45:06
Belediyenin yapmış olduğu faliyetlerden dolayı tebrik ederim,arkalarını dönüp birde eski adana dedikleri mahallere bakıp bir çalışma yaparlarsa bende memnun olacam sokaklar rezalet toz pislik herşey her yerde acaba eski adana dakiler çöp vergisinimi yatırmıyor hizmet tam anlamıyla gelmiyor,yoksa yeni adanadakiler daha fazla çöp vergisimi yatırıyorlar Lütfen belediye buraya bir ağırlık versin ne cam ne pencere açabiliyoruz toz ve koku berbat özellikle Havuzlu Bahçe mah ve yan komşu mahalleler çalışmalarından dolayı tekrar Syhan Belediyesini kutlar bu konu hakkında çalışmalar yapacağına eminim