5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Çukobirlik'ten toprak analizi

Modern ve gelişmiş cihazlarla donatılan Çukobirlik Toprak Tahlil Laboratuarı'nın son 1 yılda toplam 450 toprak analizi gerçekleştirerek, çiftçilere tarla hazırlığında yardımcı olduğu bildirildi.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, daha önce her yıl ortalama 50 civarında analiz yapan Çukobirlik Toprak Tahlil Laboratuarı'nın, üretici ortaklardan gelen talep üzerine Mihmandar Kooperatifi'ne taşındığını ve son teknolojiyle hizmet verdiğini belirterek, son 1 yıl içerisinde yapılan toprak analizlerinde büyük artış sağlandığını kaydetti.

Öztürk, "Tahlil rakamlarının 8-10 kat artmasının sebebi, laboratuarımızın sağlıklı hizmet ve doğru bilgiler vermesi, bundan dolayı üreticilerimizin analiz sonuçlarına olan güvenlerinden kaynaklanıyor. Yeni yılda emtia desteğimizin yanı sıra toprak tahlil hizmetlerini de en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Çukobirlik Kooperatifler ve Ziraat İşleri Müdürü Ömer Özdoğan ise tahlil sonucunda çiftçiye, ekeceği ürüne göre tarlasında kullanacağı gübrenin cinsi ve miktarı konusunda bilgi verildiğini ve nelere dikkat etmesi gerektiğinin anlatıldığını ifade ederek, "Bunları dikkate alarak ekim yapan çiftçi, birim alandan daha az masrafla daha fazla ve kaliteli ürün elde etme imkanı buluyor" diye konuştu.

Konusunda uzman ve deneyimli 2 ziraat mühendisinin görev yaptığı Çukobirlik Toprak Tahlil Laboratuarı, üretici ortakların talebi üzerine tarlalardan alınan toprak numunesinin analizini yapıyor.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?