5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Deprem hayatını sarstı

Adana'da 7 yıl önce meydana gelen depremde yaşadığı korkulardan kurtulamayan genç kızın hayatı karardı. Her gün deprem korkusu ile yaşayan genç kız 7 yıldan bu yana gördüğü tedavilerden sonuç alamazken, ailesi ise kızlarının düştüğü durum karşısında her gün kahroluyor.

27 Haziran 1998 tarihinde Adana ve Ceyhan'da meydana gelen ve 146 kişinin hayatını kaybettiği depremde bir kişinin ölümüne şahit olan İlknur Kaya'nın (19) hayatı karardı. Çalıştığı iş yerinin karşısında bir kişinin ölümüne şahit olan genç kız, evine geldiğinde babasının da iş yerinin yıkıldığını görünce bunalıma girdi. Geceleri korku içinde uyanan genç kız aynı gece evlerinin merdivenlerinden düşerek omuriliğini zedeledi. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen doktorlar, Kaya'nın yaşadığı korkulara çare bulamadı.

İlknur Kaya, 7 yıldan bu yana geceleri gözleri önünde ölen şahsın hayaletini gördüğünü ileri sürerek, "Deprem günü böyle oldu. Atölyede çalışıyordum deprem oldu, bir adamın kafası ikiye bölündü. Çok korktum, işe gidemiyorum. İyi olmak istiyorum, yeniden çalışmak istiyorum. Geceleri korkuyorum, ölen adamın hayaleti gözlerimin önüne geliyor. Yalnız yatamıyorum ailemle beraber yatıyorum. Bende arkadaşlarım gibi yeniden gezmek, çalışmak istiyorum" diye konuştu.

Baba Salih Kaya ise, kızının tedavisi için 2 evinden birini sattığını vurgulayarak, "Depremde kızım çalışıyordu eve geldi, bir küçük dükkanımız vardı, yıkılan dükkanımın halini gören kızım, sabah kalktığında yürüyemiyordu, felçli gibiydi. Gitmediğimiz hastane kalmadı, bir sonuç alamadık. İki evim vardı birisini sattım artık gücüm kalmadı, kullandığı ilaçlardan da fayda görmedi. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Genç kızın annesi Gülçin Kaya ise, kızının dışarıda gezen arkadaşlarını gördüğünde oturup ağladığını belirterek, "İyileşir diyorlar bir teşhis koymuyorlar. Bugüne kadar gittiğimiz hastanelerden hiç bir sonuç görmedik. Her şeyimizi verdik ama sonuç alamadık. Dışarıda kızımın arkadaşlarını görünce oturup ağlıyorum. Benimde her anne gibi içim yanıyor, kızımın normal olmasını istiyorum. Büyüklere sesleniyorum bir yardım istiyorum bir teşhis koysunlar. Yetkililerin el uzatmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 16:16:31
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 11:10:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?