5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dersane öğrencilerine iflas şoku

Adana'da öğrenim gördükleri dershane iflas edince, 367 öğrenci ortada kaldı. Ödedikleri ücreti geri alamayan öğrenciler perişan oldu.

Mat-Fen Dershanesi iflas edince, 367 öğrenci ortada kaldı. Ne yapacaklarını şaşıran öğrenci ve velileri, ödedikleri dershane ücretlerini de geri alamadı. Yaklaşık 20 gündür evlerinde oturan öğrenciler, bugün dershane yönetiminin başka bir dershaneyle anlaştıklarını ve eğitime orda devam edeceklerini belirtmeleri üzerine, Net Dershanesi'ne gitti. Ancak burada da sınıfların dolu olması nedeniyle eğitim alamayan öğrenciler, şimdi yetkililerden yardım bekliyor.

Öğrenciler adına konuşan velilerden Esin Ocak, çocuklarının dershane ücretlerini peşin ödediklerini belirterek, "Biz milyarları geçen ücretleri peşin ödedik. Çocuklarımız 11 Eylül'de eğitime başladılar, dershane 1 Kasım'da iflas ettiğini açıkladı. Dershanede 367 öğrenci eğitim görüyordu. Şimdi bu çocuklar evde oturuyor. Ödediğimiz paraları alamadığımız için başka dershanelere de gidemiyoruz. Mat-Fen Dershanesi, Net Dershanesi ile anlaştığını belirterek bizi buraya gönderdi ancak burada sınıflar 50-60 kişi, çocuklarımız burada nasıl eğitim görsün. Sayın Valimiz'den bize sahip çıkmasını istiyoruz. Aksi takdirde bunca çocuğun geleceğiyle oynanacak" diye konuştu.

Dershane önünde bekleyen veli ve öğrenciler haklarını sonuna kadar arayacaklarını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 14:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?