2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Durak'tan basına hakaret

AKP tarafından düzenlenen toplantıda basına ağır ithamlarda .bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak tepkilere neden oldu. Basına itibar edilmemesini isteyen belediye başkanı sözlerinden ötürü basın kuruluşları tarafından kınandı.
 
Basının sanıldığı gibi güçlü olmadığını savunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı Halil Ürün, Bölge Sorumlusu Milletvekili Hasan Ali Çelik, Trabzon milletvekili Asım Akyan, Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, İstanbul Milletvekili Recep Koral ve Adana milletvekilleri önündeki sözleri infial yarattı.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Bölge toplantısı’nda söz alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, basına yüklendi. Seyhan Oteli’nde gerçekleşen toplantıda milletvekillerini de azarladığını söyleyen Durak, Adana milletvekillerinin medyaya itibar etmemesini istedi. “ Milletvekilleri gazeteleri okuduktan sonra bana telefon açıyorlar. Bırakın bunları, itibar etmeyin. Vız gelip tırıs giderler diyorum..şeklindeki sözleri ile şaşkınlık yaratan Türk Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak’ın yaklaşım tarzı yaşı ile paralellik gösteren psikolojik durumuna bağlandı. Gündem yaratan sözler yerel gazeteler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Adana’da yayınlanan Toros Gazetesi ‘Durak’tan büyük gaf’ başlığı ile yayınladığı haberde Adana belediye başkanının sözlerine yer verdi. Zirve gazetesi köşe yazarı Özcan Aladağ’ da köşesinde ‘ Durak’tan basına hakaret ‘ başlığı altında sert bir ifade ile karşılık verdi.
 
 
AZMİ ERTAN
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:51:33
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 17:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?