5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engellilere bilgisayar kursu

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'nin üyelerine yönelik açtığı bilgisayar kursu başladı.
Seyhan Halk Eğitim Merkezi ve Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'nin işbirliğiyle dernek binasında başlatılan kursta, Adana Valiliği, Seyhan Halk Eğitim Merkezi ve hayırseverler tarafından sağlanan 12 bilgisayarda, 46 engelliye bilgisayar eğitimi verilecek.

Kursun başlaması nedeniyle düzenlenen törene katılan Türkiye Sakatlar Derneği Teşkilatlandırma Genel Sekreteri Cemalettin Gürsoy, bilgisayar kursunun engellilerin eğitimi ve istihdama katılabilmeleri için düzenlendiğini belirtti. Türkiye genelindeki 60 şubenin şimdilik 10'unda bilgisayar eğitimi verildiğini kaydeden Gürsoy, "Öncülüğünü Adana şubemizin yaptığı bu kurslarımızı diğer şubelerimize de yaymak istiyoruz. Amacımız yüzde 95'i eğitimsiz olan engelli yetişkinlerimizin el becerilerini geliştirmek ve istihdama katılmalarını sağlamak" dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap ise engelli olsalar da topluma yararlı birey olmak istediklerini vurgulayarak, "Bize kimsenin acımasını istemiyoruz. Bizler, yaşamın içinde yer almak, normal insanlar gibi yaşamak için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle 46 kursiyerimize 120 saat sürecek olan bilgisayar kursu düzenledik" diye konuştu.
Kassap, bilgisayar kursu sonrası yine üyelerine yönelik diksiyon ve İngilizce kursu başlatacaklarını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından bilgisayar kursu merkezinin açılışı Genel Sekreter Gürsoy ve Kassap tarafından yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 15:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?