5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Ermeni soykımı yalanlandı

Çukurova Aydınlar Ocağı Başkanı İdris Şahin, Türk Devleti tarafından sözde Ermeni soykırımı iddialarının kabul edilmesinin, Kurtuluş Mücadelesi'nde katliam yapmış olmayı da kabul etmek olduğunu ileri sürdü.

Çukurova Aydınlar Ocağı tarafından sahneye konulan ve sözde Ermeni soykırımı iddialarını yalanlayan "Çığlık" adlı tiyatro oyununun galası, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapıldı. Büyük beğeni toplayan oyunda Ermeniler tarafından sahnelenen "Adana Olayları", "Adana Faciası" gibi tiyatro oyunlarına da cevap verildi.

Adana Vali Yardımcıları Mehmet Demir ve İsmail Korkmaz, Yüregir Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çelik'in yanı sıra MHP, Anavatan ve İP İl Başkanları'nın ve çok sayıda öğrencinin de izlediği oyun büyük beğeni toplarken, tiyatro sonrası açıklamalarda bulunan Şahin, sözde Ermeni soykırım masalının gerçekleri yansıtmadığı vurguladı.

Şahin, dünyada 50'ye yakın devletin sözde Ermeni soykırımı iddialarını meclislerinde kabul ettiklerini hatırlatarak, "50'ye yakın ülke meclislerinde Türkiye aleyhine karar almışlardır. Türk devleti olarak sözde Ermeni iddialarını kabul etmek, Kurtuluş Savaşı katliam ve soykırım yapmış olmayı da kabul etmek demektir. Bu durum Türkiye açısından son derece tehlikelidir. Bunların arkasından tazminat ve toprak talepleri gündeme gelecektir" dedi.

Asıl soykırıma uğrayan Türkler olduğunu da vurgulayan Şahin, aradan bunca yıl geçmesine rağmen Türkiye'de bir tek tiyatro eserinin yazılmaması ve sahnelenmemesinin, Türk tarihi ve edebiyatı açısından büyük bir eksiklik olduğunu da kaydetti.

Çukurova Aydınlar Ocağı Başkanı İdris Şahin tarafından tamamen gerçek konulardan ve arşivlerden faydalanılarak yazılan oyunda, 1. Dünya Savaşı'ndan sonra Fransızlar'ın başta Adana olmak üzere tüm Çukurova'yı işgal etmesiyle, Fransızlar'la işbirliği yapan Ermeniler'in Adana ve çevresinde giriştiği katliamların ve halkın çektiği acıları anlatıyor.

Oyunun, Adana dışında diğer illerde de sahneye konulması planlanıyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 10:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?