4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ermeniler soykırımı yalanladı

İşçi Partisi (İP) Adana İl Başkanı Sedat Memili, Ermenistan'ın ilk Başbakanı ve Taşnaksutyun Partisi'nin kurucusu Ovanez Kaçaznuni'nin sözde Ermeni soykırımı iddialarını yalanlayan raporlarının yer aldığı kitabının tüm dünyada yasaklandığını belirterek, kitabın bir ibret belgesi olduğunu söyledi.

Memili, il binasında düzenlediği basın toplantısında, Kaynak yayınları tarafından Türkçe'ye çevrilen Ermenistan'ın ilk Başbakanı ve Taşnaksutyun Partisi lideri Ovanes Kaçaznuni'nin partisinin Bükreş'te 1923 yılı Nisan ayında yapılan konferansı sırasında açıkladığı raporlarının sunulduğu "Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok" isimli kitabın tanıtımını yaptı.

Memili, kitabın sözde Ermeni soykırımı iddialarını yalanlayan bir ibret belgesi olduğunu ifade ederek, "Ermeni soykırımı palavrasını Ermenistan'ın İlk Başbakanı bu kitabı ile yalanlıyor. Ermeni hükümetinin ilk Başbakanı Ovanez Kaçaznuni Taşnaksutyun Partisi'nin konferansına sunduğu bu resmi belge Ermenistan'da yasaklanmıştır. Çeşitli dillerde kitap olarak yayınlanan bu resmi belge, bizzat Ermeniler tarafından Avrupa kütüphanelerinden toplatılmıştır. Kitabın kütüphane kataloglarında adı var, kendisi raflarda bulunmuyor. Ama Ermenistan'da yasaklanan bu kitap artık Türkiye'de yayınlandı. Kaynak Yayınları 'Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı' dizisinin ilk kitabını okurlarıyla buluşturdu" diye konuştu.

Kaçaznuni'nin, raporunda sözde Ermeni soykırımı iddialarını açık bir dille yalanladığını ve tüm çıplaklığı ile yapılmaya çalışılan oyunları gün ışığına çıkardığını ifade eden Memili, "Kaçaznuni kitabında gönüllü silahlı birliklerin oluşturulmasının hata olmasından, tehcir kararının amacına uygun olduğunu ve Türkiye'nin savunma içgüdüsü ile hareket ettiğine, Ermeni terör eylemlerinin batılı devletlerin kamuoyunu kazanmaya yönelik olduğuna kadar bir çok çarpıcı açıklama var. Kaçaznuni, 1914'ten 1923'e uzanan süreçte, Türk-Ermeni ilişkilerinin özünü, savaş hali olarak ele almaktadır. Bu savaş, Kaçaznuni'nin belirlemesine göre, aslında Türkiye ile büyük emperyalist devletler arasındaki bir savaştı. Kaçaznuni, raporunda Türkiye'yi sorumlu tutan bir değerlendirmede bulunmuyor. Çünkü Taşnakları ve onun peşine takılan Ermenileri savaşın bir tarafı, Türkiye'yi ise savaşın diğer tarafı olarak değerlendiriyor. Türkiye'nin zaferi karşısında Taşnaksutyun'a artık kendi hayatına son vermek dışında yapacak bir şey kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Memili, Kaçaznuni'nin raporunun, emperyalistlerin büyük yalanına son verdiğini kaydederek, hükümetin derhal harekete geçerek bu kitabı tüm dünyaya tanıtması gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 14:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?