5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Girişimci kadınlar örgütlenecek

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Uçar, örgütlü insan gücünün bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli etken olduğunu belirterek, "Ülkemizin gelişmişlik düzeyi, kadınlarımızın üretimdeki yerlerinin artmasıyla yükselir" dedi.

Uçar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de kadınların nüfus içindeki payının yüzde 51 olduğunu hatırlatarak, girişimci kadınları örgütlenmeye çağırdı.

Uçar, açıklanmasında örgütlü insan gücünün bir ülkenin kalkınmasında en büyük dinamizmi oluşturduğunu hatırlatarak, "Çağımızın Toplumlarını diğer toplumlardan ayıran en büyük faktörlerden birisi örgütlü oluşlarıdır. Özgür bireyler sivil toplumun, sivil toplumda demokrasinin güvencesidir. Biz İŞKAD olarak girişimci kadınlarımızın örgütlenmesi ve karar mekanizmalarındaki stratejilerinin belirlenmesi için çalışmaktayız. Bize göre bir ülkenin gelişimcilik düzeyi kadınlarımızın üretimdeki yerinin artmasıyla yükselir. Özellikle yüzde 51'i kadın olan bir ülkede kadınların yeri önemlidir" diye konuştu.

İŞKAD'ın 72 üyesinin bulunduğunu ve yaklaşık bin 600 kişiyi istihdam ettiklerinin de altını çizen Uçar, "Bu küçümsenecek bir sayı değil. Buradan Adana'da faaliyetlerini sürdüren iş kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Kadınlarımızın iş hayatında dana da başarılı olmaları amacıyla bir bölümümüz iş kadınları derneği çatısı altında toplandık. Gelin sizde buyurun gücümüz artsın. Adana'da çok sayıda kadınımız iş hayatına atıldıkları ve başarılı oldukları bilinmektedir. Birlikte hareket toplumsal gücümüzün artmasına neden olacaktır" dedi.

Hükümetin KOBİ'ler için proje geliştirmesi gerektiğini de vurgulayan Uçar, şunları kaydetti:
"Adana İşkadınları Derneği'nin üyelerinin temsil ettiği kurumların büyük bir bölümü KOBİ kapsamındadır.Türkiye'de 235 bin KOBİ bulunuyor. Bu ülke ekonomisinde önemli bir sayıdır. Bunları sorunlarıyla baş başa bırakırsak, ekonomide beklediğimiz refahı yakalayamayız. Sadece bin tanesi küresel dünya ile rekabet edebiliyor. Geriye kalan 234 bin KOBİ için hükümetimiz proje geliştirmelidir. AB sürecindeki Türkiye ekonomisinin bir parçası olarak hükümetten bir takım beklentilerimiz var. Bunların bir bölümü gerçekleştirildi. Hükümetimizin bunlara bir an önce el atması gerekmektedir. Bunun içinde hükümetin meslek kuruluşlarıyla sürekli temas halinde olmasını arzuluyoruz."

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 15:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?