30
Nisan
2024
Salı
YAŞAM

Görme özürlü kocaya müebbet

Adana'da kendisini aldattığı iddiasıyla 42 yaşındaki Hatice Demir'i banyoda satırla öldürüp, cesedi yanında duş aldığı öne sürülen görme özürlü 56 yaşındaki Arif Demir hakkında 5.5. ay sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Demir, “Eşimi öldürmek istememiştim'' dedi. 

Bahçeşehir Mahallesi'ndeki evlerinde 27 Kasım 2006 tarihinde kapıcı eşi Hatice'yi öldürdükten sonra mahalle muhtarına giderek, “Muhtarım ben eşimi doğradım polise haber ver'' diyerek teslim olup tutuklanan Arif Demir ile ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, Demir'in banyoya girerken başka bir kişinin evden çıktığını fark etmesi üzerine eşini satırla öldürdüğünü belirtti. İlkokul 5'nci sınıfta barajda balık avlarken bulduğu patlayıcı maddenin patlaması sonucu gözlerini kaybettiğini Demir, önümüzdeki günlerde Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘Eşini kasten öldürmek’ suçundan yargılanacak. 

Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Demir, verdiği ifadede 13 yıllık eşini nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:
“Eşim beni eski eşi ile aldatıyordu. Kendisini ikaz ettim. Olay günü eve geldiğimde eşim banyodan bana seslenerek kese yapmamı istedi. Giysilerimi çıkartıp banyoya girerken birinin kapıya sürtünerek dışarı çıktığını fark ettim. Kim olduğunu sorduğumda eşim, ‘Çocuğumun babasıydı. Sarıl bana’ dedi. Sarılırken elinde sert bir cisim olduğunu anladım. Cismi tutunca elimi kesti. Bileğinden tutup kesici aleti aldım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Kendisini yaraladığımı sanıyordum. Eşim yanımdaydı. Kalkıp duş aldım. Ondan sonra muhtara gidip eşimi yaraladığımı söyledim. Ben eşimi öldürmek istememiştim.''

“HİSLERİYLE YAPMIŞTIR'' 

Görme özürlü Demir'in evden bir erkeğin çıktığını fark etmesi, ardından eşini öldürmesi polisleri ve olayı duyanları şaşırtmıştı. Görme engelli birinin cinayet işleyebilecek yeteneğe sahip olduğunu belirten Çukurova Özürlüler Derneği Başkanı Ahmet Ataş, “Cinayet zanlısı koca, hisleri doğrultusunda bunu hazırlamıştır. Görme özürlülerin hissi duyguları kuvvetlidir. Ona nasıl yaklaşacağını, onun nereye oturacağını, nasıl hareket edeceğini kafasında hesaplamıştır. Daha sonra bir öfke anında cinayeti işlemiştir'' dedi. 



Milliyet internet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 12:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?