5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hacı adaylarına tatbikat

Adana'dan bu dönem hacca gidecek hacı adaylarına hacla ilgili seminer verilmeye başlandı. Hacı adaylarına maket Kabe etrafında nasıl tavaf yapacakları temsili olarak gösterildi.
Sabancı Merkez Camisi'nde bugün sabah başlayan ve 1 hafta sürecek seminerin ilk 5 gününde adaylara hacla ilgili pratik ve teorik bilgiler verileceği, 2 gün de menenjit aşısı yapılacağı belirtildi.
İl Müftüsü Mehmet Barış, Adana'da bu yıl hacca gitmek üzere 4 Temmuz-21 Temmuz 2005 tarihlerinde yapılan müracaatlarda 5 bin 614 kişinin başvuruda bulunduğunu, bunlar arasında Suudi Arabistan'ın da verdiği kota dikkate alınarak yapılan kura sonucu, ancak bin 924'ünün hacca gidebileceğini açıkladı.
Bu yıl Türkiye'den Suudi Arabistan'a ilk hac kafilesinin 3 Aralık 2005 günü Ankara'dan, 8 Aralık 2005 günü de Adana'dan hareket edeceğini belirten Müftü Barış, adaylara seminer sürecisinde kendilerine anlatılanlarını iyi dinlemelerini isteyerek, "Haccı iyi eda edebilmek için söylenenleri can kulağıyla dinleyin, harfiyen uygulayın" dedi.
Bu arada, Bosnalı Salih Cami İmamı Mustafa Kaleağası da hacı adaylarına müftülük görevlileriyle birlikte maket Kabe'yi göstererek, etrafında nasıl tavaf edebileceklerini pratik olarak gösterdi.
..
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 16:10:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?