5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Halka mikroplu et yedirecekler

Adana'da kurbanlık koyun ve keçiler, Sofulu Çöplüğü'nde besleniyor.

Kurban Bayram öncesi Adana'ya getirilen yaklaşık 5 bin keçi ve koyunun, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Sofulu Beldesi'ndeki Sofulu Çöplüğü'nde beslenmesi, vatandaşları tedirgin ediyor. Çöplüğü çöp taşıyan sürücüler de, "Biz de kısmet olursa kurban keseceğiz. Ama burada beslenen hayvanları asla almayız. Çünkü, akşama kadar mikrop içinde besleniyorlar" dedi.

Çöplük çevresinde kurbanlık koyun ve keçi yetiştiren vatandaşlar ise sabahın erken saatlerinden, akşamın karanlığına kadar hayvanlarını besliyor.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Erdoğan, kurbanlık hayvanların çöplükte otlatılmasının doğru olmadığını ve her an mikrop kapma riski bulunduğuna dikkat çekerken, "Hayvanlar otlandıkları alanda seçici davranabilirler. Beğenmediği, çürümüş, kokuşmuş yemleri yemeyebilir. Ama bu tür hayvanlarda gıda zehirlenmesi, sindirim sistemi rahatsızlıklarına yakalanabilir. Burada içtikleri sulardan almış oldukları parazit yumurtaları, hayvanların sindirim sistemi, karaciğeri, sindirim kanallarında parazitlere neden olur. Karaciğer kelebeği, mide - bağırsak ve akciğer kıl kurda kapma ihtimalleri vardır. Bu hayvanları alırken, öksürmesi, solunum alıp vermesine dikkat etmek lazım. Hayvan öksürüyor, ağzında burnunda akıntı varsa, bunlardan şüphelenilmesi lazım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 11:04:42
Güncelleme :18 Aralık 2005 Pazar 11:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?