5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hasan Balıkçı davası sil baştan

Kaçak elektriğe karşı mücadelesiyle tanınan TEDAŞ görevlisi Hasan Balıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili davada, sanıklar yeniden yargılanacak.

Yargıtay'ın, "sanıkların mahkumiyetlerinin yeni TCK'ya göre yeniden değerlendirilmesi" gerekçesiyle yerel mahkemenin mahkumiyet kararlarını bozmasının ardından sanıklar, yarın Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıkacak.

Mahkemeyi takip için Şanlıurfa'ya gidecek olan Hasan Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ile Avukat Mustafa Çinkılıç, bugün Hasan Balıkçı'nın da üye olduğu Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde (EMO) bugün basın toplantısı düzenledi.

Avukat Mustafa Çinkılıç, Şanlıurfa'da görülen mahkemede tetikçi olduğu ileri sürülen Yılmaz Çakmak'ın ağırlaştırılmış, 6 ayı hücre cezası olmak üzere müebbet hapse, Çakmak'a yardım eden ve aracı kullanan Şehmuz Taşan'ın ve tetikçileri kiralayarak cinayete azmettirdiği ileri sürülen imalathane sahibi Zeki Akkoyun'un müebbet hapse, silahları temin ettiği ileri sürülen Halim Şimşek'in ise 16 yıl 8 ay hapse mahkum edildiğini, İrfan Akkoyun'unda beraat ettiğini hatırlattı.

Buna göre İrfan Akkoyun hakkındaki karar onanırken, Yeni TCK ve Yeni Ceza İnfaz Yasası'na göre, dava dosyasına yeni bir delil ve yeni tanıklar eklenmeksizin, Şanlıurfa'daki yerel mahkemeye gönderilerek yeniden görüşülmesine karar verildiğini söyleyen Çinkılıç, "Sanıklar, Yeni TCK'ya göre yargılanmış olsaydı, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olacaktı. Ancak, mahkeme en uygun olan cezayı vereceği için eskiye göre alınan müebbet hapis cezalarını onaylayacaktır" diye konuştu.

Balıkçı'nın eşi Şengül Balıkçı ise davayla ilgili konuşmaktan kaçınırken, Şanlıurfa'ya giderek mahkemeyi takip edeceğini de belirtti.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 16:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?