5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hırsızların bereket duası!

Adana'da yaşlı bir çift, bereketli olması için dua okutacaklarını söyleyen dolandırıcılara bileziklerini kaptırdı. Bileziklerinin çalındığını anlayan yaşlı kadın, "Ben onları Hac parası yapacaktım" diyerek gözyaşı döktü.

Edinilen bilgilere göre olay, merkez Seyhan İlçesi, Cemalpaşa Mahallesi, 4. Sokak'ta meydana geldi. Ziyapaşa Mahallesi'nde oturan Mehmet Gökçe (68) ile eşi Ayşe Gökçe (65) bir banka şubesindeki işlerini bitirdikten sonra evlerine dönmek için yaya olarak yola çıktı.

Bu sırada yollarına çıkan 30-35 yaşlarında 2 kişi, yan taraftaki apartmanda hoca olduğunu ve paraları için bereket duası okutacaklarını söyledi. Ceplerinden çıkardıkları 2 bin YTL parayı yaşlı çiftin eline tutuşturarak, kendilerinde kaç liraları olduğunu sordu. Paraları olmadığını söyleyen kişiler, yaşlı kadının kolundaki bilezikleri göstererek, "Teyze, kolunda bilezikler var. Onları verin onlara da okutalım. Bereketi artsın" dedi.

Yaşlı kadın, kolundaki 4 bilezikten 3'ünü çıkararak gençlere verdi. Daha sonra yaşlı çifte verdikleri 2 bin YTL parayı da geri alan zanlılardan biri gösterdikleri apartmana girerken diğeri de olay yerinden ayrıldı. Apartman girişinde yaklaşık 1 saat boyunca bileziklerinin geri getirilmesini bekleyen yaşlı çift, umutlarını kesince durumu polise bildirdi.

Apartmanda yapılan aramada zanlıya rastlanmazken yaşlı kadın, "Ben o bilezikleri bozdurup Hacca gidecektim" diyerek gözyaşı döktü.

Yaşlı çift, kendilerini dolandıran kişilerden şikayetçi olmak için polis merkezine gitti.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 15:03:57
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 15:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?