5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Hizmet içi eğitim verildi

Adana Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Bilgi Edinme Yasası'nda hizmet içi eğitim seminerleriyle kurumların web sitesi eksikliklerinin bulunduğu söyledi.

Adana Valiliği tarafından 13 ilçe kaymakamlıklarıyla Yüreğir, Seyhan ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarındaki Bilgi Edinme Bürosu çalışanlarına hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Valilik toplantı salonundaki seminerde konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, son dönemlerde yaşanan kanun değişiklikleriyle bir çok kargaşanın meydana geldiğini belirterek, "70 yıllık birikmiş içtihatlar ile ilgili kitapçıklar bulunuyordu. Kanun değişince bu içtihatlar işlerliğini yitirdi. Yeni kanunlar gündeme geldi. Bu yasa bazı zorunluluklar getirmekle beraber, bir çok konuda da eksikliğimiz bulunuyor. O da hizmet içi eğitim seminerleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında ki web sitesi eksikleri. İnternet ve bilgisayar bizim vazgeçilmezimiz. Bu konuda eksikliklerimizi en kısa zamanda gidermeliyiz. Sizlere bunun için büyük görevler düşüyor" dedi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Başçı da bilgi isteklerinin en fazla e-posta yoluyla geldiğini belirterek, bilgilenme için 2004'te 7 bin 40, 2005 yılı Ekim ayı itibariyle de 4 bin 419 başvuru aldıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:52:53
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 17:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?