5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

İlk bağışı Vali yaptı

Adana Vali Yardımcısı Mehmet Demir, Pakistanlıların Türkiye'nin milli mücadele yıllarında kollarındaki bilezikleri satarak yardım ettiklerini hatırlatarak, "Pakistanlı depremzedelere kurban bağışlayarak borcumuzu ödeyelim" dedi.

Türk Kızılay'ı tarafından Pakistanlı depremzedeler için başlatılan "Kurban Bağış Kampanyası"na Adana'da ilk bağışları Adana Valisi Cahit Kıraç ile Vali Yardımcısı Mehmet Demir yaptı. Kızılay Derneği Adana Şubesi'nde yapılan basın toplantısıyla başlatılan kampanyaya destek için katılan Demir, Adanalıların Pakistan depreminin ilk günlerinde büyük bir özveri gösterdiklerini ve yaklaşık 1.5 trilyon lira yardım yaptıklarını söyledi.

Demir, Pakistan'ın milli mücadele yıllarında Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlatarak, "Bugün onlara vefa borcumuzu ödeme günüdür. Onlar bizim zor günlerimizde her zaman yanımızda oldular. Başta Adanalıları olmak üzere herkesi kurban bağışıyla Pakistan'a destek olmaya, borcunu ödemeye çağırıyoruz" dedi.

Kızılay Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam ise Kurban Bağışı kampanyasıyla Pakistanlı depremzedelerin acılarının bir nebze olsun dindirileceğini ifade ederek, "Tüm bankalardan, Türk Kızılayı'nın bağış numarası olan 2868'e 150 YTL veya 120 Amerikan doları ve 100 euro yatırarak katılabilirsiniz. Ayrıca Türk Kızılay'ı Adana Şubesi de makbuz karşılığı yardımlarınızı kabul etmektedir. Kampanya da hayırseverlerimize bağışladıkları kurbanlarının nerede kesildiğine dair bilgiler de gönderilecektir" diye konuştu.

Sağlam, kampanyanın 4 Ocak 2006 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 12:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?