5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kadınlara AB desteği

Adana'da 50 kadın meslek sahibi olmak için tarım, hayvancılık, seracılık ve süs bitkileri yetiştiriciliğini öğreniyor. AB'nin 175 bin Euro ile desteklediği proje, 8 ay sürecek.Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şube Başkanı Müyesser Kartal, 4 proje hazırlayıp kredi başvurusunda bulunduklarını, "Kırsal Kadınlar İçin Tarım Ürünleri Eğitim Merkezi " için Avrupa Birliği'nin 175 bin Euro kredi desteğinde bulunduğunu söyledi.

Kartal, amaçlarının Adana ili kırsalıyla varoşlarında yaşayan ekonomik düzeyi düşük, işsiz kadınlara mesleki kursları düzenleyerek iş edinmelerine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Kartal, "Projemiz iş kurumu ve AB tarafından örnek proje olarak gösteriliyor. Karakekeç Carkıpare Köyü Çatalan Baraj yolunda Adana Büyükşehir Belediyesi'ne ait alanı eğitim merkezine dönüştürdük. 8 ay süreyle 50 kadınımıza fidancılık, seracılık, süs bitkileri yetiştiriciliği ve hayvancılık konularından pratik ve uygulamalı kurslar veriyoruz. Kurs sonunda sertifikalarını alacak olan kadınlarımız meslek sahibi olacak. Hem iş bulabilecek hem de kendi işlerini kuracak düzeye gelecekler" dedi.

AB'nin Türkiye'de örnek proje seçtiği Adana'daki "Kırsal Kadınlar için Tarım Ürünleri Eğitim Merkezi"nde, 50 kadın meslek öğreniyor. Şantiyeden eğitim merkezine dönüştürülen kadınlara, mesleğinde uzman eğitimciler tarafından uygulamalı dersler veriliyor. Çukurova Üniversitesi öğretim üyelerinden ve bu alanda uzman olan eğitimcilerden pratik ve uygulamalı ders alan kadınlara ilk olarak arıcılık öğretildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 15:52:48
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 16:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?