5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kalıcı yerlere taşınacaklar

Adana Büyükşehir Belediyesi, ana cadde, bulvar ve meydanlara semt pazarı kurulmasını yasaklıyor. 6 Ay sonra yürürlüğe girecek uygulama kapsamında semt pazarı esnafı ve işportacılar, ilçe belediyelerinin yapacağı kalıcı pazar yerlerine taşınacak.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık'ı da yanına alarak şehir estetiğine yönelik radikal bir karara daha imza attı.

Büyükşehir Belediyesi, 6 ay sonra şehri kirleten ve çirkin görüntü sergileyen ana cadde, bulvar ve meydanlardaki geçici semt pazarlarının faaliyetlerini durduracak. Bu süre içerisinde ilçe belediyeleri kalıcı semt pazarları yapacak, sebzeci-meyveci esnafıyla işportacılar ve seyyar satıcılar yeni yerlerine taşınacak.

Başkan Aytaç Durak ile Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık'ın kurmaylarının Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda bir araya geldiği toplantının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Durak, "Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık ile yaptığımız görüşmelerde seyyar esnaf, işportacıyla sebzeci-meyveci esnafına kalıcı semt pazarları yapılması için 6 ay süre tanındı. Emlak vergilerini ilçe belediyeleri topluyor. Bu nedenle karşılığında hizmet vermek zorunda. İlçe belediyeleri, imar uygulamaları yaparak çağdaş ve modern semt pazarları için bunlara yer sağlayacak. Böylece hem esnafa, hem de halkımıza sağlıklı ve huzurlu şekilde hizmet verilecek" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin "kent estetiği"ni korumaya yönelik alacağı tüm kararları uygulayacaklarını ifade eden Kazım Barışık, "Birlik olarak daha yaşanabilir bir Adana için katkı koymaya hazırız. Esnafımızın ve halkımızın daha çağdaş, modern ve sağlıklı ortamda alışveriş yapmaları en büyük arzumuzdur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 12:32:31
Güncelleme :22 Aralık 2005 Perşembe 12:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?