5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kebap Festivali'nde izdiham!

Adana'da Tarihi Taşköprü üzerinde Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen "Tescilli Adana Kebabı Festivali"nde, 25 metrelik kebap izdihamı yaşandı.

Adana'nın ünlü kebapçılarından Hasan Kolcuoğlu tarafından rekor amacıyla hazırlanan dev kebap, daha şişteyken vatandaşlar tarafından kapışıldı. Protokole dağıtılmak üzere hazırlanan rekorluk kebaba saldıran vatandaşların kimi kebabı ekmek arasına, kimi de poşetlere doldurdu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Abdullah Çalışkan, Ayhan Zeynep Tekin Börü, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ziya Yergök ve Gaye Erbatur, Adana Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ABD'nin Adana Konsolosu W. Scott Reid ve eşi Jean ile bir grup Alman turistin de izlediği festivalde yaşananlar, izleyenleri hayrete düşürdü.

ABD Konsolosu Reid ve eşi ile Alman turistler olup bitenleri gülerek, şaşkınlıkla karşıladı. Konsolos Reid esprili konuşmasında ikram edilen ilk Adana Kebabı'nı çok güzel bulduğunu ve ikincisini de yemeye hazır olduğunu söyledi. Törene, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Cebe, Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu ile çok sayıda davetli de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren festival süresince trafiğe kapatılan Taşköprü'de kebap dumanları yüzünden göz gözü görmez oldu.

Onlarca davul-zurna ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, havai fişek gösterileri arasında tamamlanan festivalde Tescilli Adana Kebabı satış müsaadesi alan 33 firmaya Vali Kıraç ve protokol mensupları tarafından törenle sertifikaları verildi.

ATO Başkanı Şaban Baş, Adana kebabının tescillenmesi nedeniyle bundan sonra hiçbir yerden sertifika almadan "Adana Kebabı" adıyla kebap satılamayacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 23:04:16
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 10:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa sami IP: 193.255.3.xxx Tarih : 14.09.2005 12:55:53
ATO GÜZEL Bİ SİSTEM OLUŞTIRMAYA ÇALIŞIYO GALİBA AMA İNŞALLAH BELGE ALAN FİRMALAR HAKKIYLA DENETLENİR.............