5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kültür merkezi yapımına başlanıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, içerisinde konser, tiyatro, sergi salonları gibi kültür ve sanata hizmet verecek çok amaçlı kültür merkezi yapacak.

AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip ve müteahhit Mithat Topal ile birlikte Adnan Menderes Bulvarı üzeri Orduevi yanındaki Çukurova Kültür Merkezi inşaat sahasını gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, merkezin yapımına kısa sürece başlanacağı müjdesini verdi.

Timurçin Savaş'ın Kültür Bakanlığı döneminde sadece temeli atılan Kültür Merkezi projesini günün değişen ve gelişen şartlarına göre değiştirdiklerini söyleyen Durak, "Zamanında Türkiye genelinde açılan yarışmayla belirlenen, ancak ödenek yokluğundan atıl bırakılan projenin temeli sağlam. Biz bu projeyi günün şartlarına göre yeniliyoruz" dedi.

Maliye Bakanlığı'ndan tahsisi Büyükşehir Belediyesi'ne geçen 38 bin metrekare alan üzerinde yaptıracakları Çukurova Kültür Merkezi'nin inşaat sahasının 25 bin metrekare olduğunu kaydeden Durak, "Türkiye'ye örnek olabilecek nitelikteki Kültür Merkezi'nde 2 bin 200 kişilik konser salonu, 300 ve 700 kişilik 2 adet tiyatro salonu, 3 adet büyük sergi salonu, seramik, resim, heykel sergilerin açılabileceği salonlar, okuma salonu, çok kapasiteli kütüphane, güzel sanatların çeşitli dallarına yönelik atölyeler, edebiyat ve meslek edinme atölyeleriyle kapalı ve açık otopark gibi tesisler yer alacak" diye konuştu.

Çukurova'nın çok amaçlı Kültür Merkezi'ne ihtiyacının bulunduğunu hatırlatan AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip ise, "Yıllardır sanat adına mekan sıkıntısı çekiyorduk. Sadece Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ihtiyaca cevap veremiyordu. Kültür Bakanlığı tarafından Senfoni Binası olarak temeli atılan yer, ödenek yokluğundan kaderine terk edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı yine büyüklüğünü gösterdi ve Adana'ya unutulmaz bir eser daha kazandırmak için kolları sıvadı. Sanatseverler adına kendilerini kutluyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:10:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?