5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Liseli çete dehşeti

Adana'da kendisinden istedikleri 10 YTL parayı vermeyince aynı okulda okuduğu 3 kişi tarafından kaçırılan öğrenci, bir çiftlikte bıçaklanarak yaralandı. Öldürülmekten ağlayarak kurtulduğunu söyleyen öğrenci, "Beni öldüreceklerdi, ağlayınca insafa geldiler" dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir İlçesi, Kışla Mahallesi'nde bulunan Enver Kurttepeli Lisesi 1. sınıf öğrencisi A.T. (Alaattin Talaş) (15), okula giderken aynı lisede öğrenim gören Y.D. (Yılmaz Demir) (16) ve A.A. (Ahmet Akçan) (16) adlı öğrencilerle arkadaşları F.C. (Fırat Canku) (21) tarafından durduruldu. İddiaya göre şahıslar, A.T.'den 10 YTL para istedi. A.T. parası olmadığını söyledi. Bunun üzerine şahıslar A.T'yi zorla bir otomobile bindirerek merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Beldesi civarında bir çiftliğe götürdü.

Burada, "Seni öldürmek için getirdik" diye tehdit eden şahıslardan Y.D. üzerinde bulunan bıçakla A.T'yi omzundan bıçakladı. Yaralanan A.T., ağlayarak şahıslardan kendisini bırakmalarını istedi. Şahıslardan F.C., arkadaşlarına, "Bu çocuğa kanım ısındı, öldürmeyelim" diyerek arkadaşlarını ikna etti. Şahıslar daha sonra otomobile bindirdikleri A.T'yi okulun önüne yaralı olarak bırakarak kaçtı.

Kanlar içinde eve gelen A.T'yi gören ailesi şok geçirirken, hemen oğullarını Adana Numune Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavi edilen A.T. taburcu edilirken, dehşet anlarını korku içinde anlattı. Talihsiz öğrenci, şahısların aynı lisede okuduklarını ve kendisinden lisenin önünde 10 YTL istediklerini belirterek, "Ben parayı vermeyince beni bir arabaya bindirip, bir çiftliğe götürdü. Orada beni öldüreceklerini söylediler. Çok korktum, içlerinden Y.D. beni bıçakladı. Beni bırakmaları için ağladım. F.C, insafa gelerek diğer arkadaşlarını ikna etti. Beni getirip okulun önüne bırakıp kaçtı" diye konuştu.

A.T'nin dedesi Hasan Talaş, kimseyle husumetleri olmadığını vurgulayarak, "Şahısları hiç görmedik. Bizim kimseyle meselemiz yok. Rüyamda bile görmedim" dedi.
Oğlunu kanlar içinde gören anne Mimihan Talaş ise oğlunu gördüğünde tirtir titrediğini, verilmiş sadakası olduğu için oğlunun kurtulduğunu söyledi.

Öte yandan, A.T.'yi kaçıran Y.D. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, zanlılardan F.C.'nin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 11:21:18
Güncelleme :29 Aralık 2005 Perşembe 11:25:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?